Szép, nagy és új

Hivatalosan is késznek nyilvánították a BTK-TTK „D” épületét, a nyugati campust. A Tanulmányi Osztálynak helyet adó épülettömb átépítése 2012. október 12-e óta zajlott és 640 m2-es bővítést foglalt magába. A cél az volt, hogy 320 m2-es fogadóteret alakítsanak ki a diákok gyors és problémamentes Tanulmányi Osztályon történő ügyintézése számára és további 320 m2 összterületű felújítás történjen meg.

A feltárások során váratlan problémák elé kerültek a felújítást tervezők és végrehajtók. Az épület alól több helyen is hiányzott az alap, mely időbeli elhúzódást okozott az építkezés ütemében.  A 2013. májusára tervezett átadó 2014 júniusára tolódott, azonban végre minden kész és csodás. Mind az oktatók, mind a hallgatók fellélegezhetnek, mivel nincs több fúrás-faragás, nincs több kellemetlen kerülgetés. Új lépcső tehermentesíti a „D” épületet, teljes wifi lefedettség garantálja az könnyebb ügyintézést és az új dékáni tanácskozó lehetőséget biztosít doktori védések, habilitációs előadások megtartására.

Az épület hivatalos átadóján Fischer Ferenc, a BTK dékánja, Horváth Attila, a TTK dékán-helyettese és Bódis József, rektor vágták át a bűvös szalagot, melyet megelőzött pár hivatalos szó a rekonstrukció szükségességéről.