TÁRSADALMI KAPCSOLATOK VÁLASZTÓKERÜLET - Talabér Ádám

Talabér Ádám vagyok, a Pécsi Tudományegyetem első éves, politika tudomány szakos hallgatója. Középiskolai tanulmányaimat a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában végeztem, ahol 2015-ben tettem sikeres érettségi vizsgát.


A szervezés és a vezető szerep, valamint a másokon való segítés már középiskolai éveimben is fontos szerepet játszott az életemben. Ennek megfelelően a gimnázium diákönkormányzatának munkájában éveken keresztül vettem részt, tanácsaimmal segítettem a diákság életének és az iskola programjainak színesebbé és élvezetesebbé tételét. Diáktársaim részéről minden, az iskolán belüli életük hétköznapjaival kapcsolatos problémájuk többek között hozzám futott be és az én feladatom volt ezeket tolmácsolni a tanárok felé és a megoldások közös kidolgozása is a feladataim közé tartozott.


Ezért is gondolom úgy, hogy alkalmas lennék hallgatói képviselőnek, mert már bizonyos szintű tapasztalattal rendelkezem ezen a téren. Illetve mindig is egy közösségi embernek tartottam magam, aki leginkább akkor érzi jól magát, ha minél több ember veszi körül és minél több emberen tud segíteni. Társaim között, már a gimnáziumi években is sokszor tisztán látszott, hogy a véleményem mérvadó olyan helyzetekben, ahol nagyobb és meghatározóbb döntést kellett hozni. Így tehát azt gondolom, képes lennék képviselőként a hallgatók segítésére és a feladatköreim teljes ellátására.


A hasonló iskolai teendők mellett, szabadidőmben, már több mint 2 éve foglalkozom aktívan ifjúságpolitikával. Ezen belül is, másfél éve a szervezetnél középvezetői pozícióban, így a munkám kihatással van az én irányításom alatt dolgozó emberekre is, valamint a szervezet egész országos szintű megítélésére. A közszereplés, sajtónyilvánosság, rendezvényszervezés és hasonló szervezői munkák, amik akár a képviselői munkával is járhatnak, abszolút nem állnak tehát tőlem távol.