PSZICHOLÓGIA VÁLASZTÓKERÜLET - Fejes Nikolett

Felmerült bennem is a kérdés, hogy vajon miért szeretnék szakos képviselőtök lenni?! Remélhetőleg többeknek is elfogadható választ adok a motivációs levelemben, minek alapján remélhetőleg meg is fogtok tisztelni a szavazatotokkal. Köszönöm előre is a bizalmat, s egyben a lehetőséget! Ha kérdésetek van, nyugodtan keressetek meg! :)

Fontosnak tartom, hogy minden hallgató - már a gólyák is – pontos tájékoztatást, illetve kérdésekre pontos választ kapjanak, nem beszélve majd az elkövetkezendő években felmerülő sok-sok kérdésről, problémakörről, melyeket, mint egyetemi hallgatók vagy már megtapasztaltunk vagy még meg fogunk tapasztalni.

Azt is tudom, hogy akár tanáraink, akár felsőbb évfolyamba járó hallgatótársaink mást és mást tartanak fontosnak, problémának, más a látásmódjuk, hiszen nem ugyanabban a cipőben járunk, s a múlt problémái feledésbe is merülhetnek.

Szóval legyen valaki – akár épp jómagam – aki képes, akar, s tud úgymond kifelé kommunikálni, az azonos problémákkal küszködők „szócsöve”, vagy épp „hangja”, vagy épp „kérdező-gépe” lenni annak érdekében, hogy a tanulmányainkat valamelyest optimálisabb körülmények között folytathassuk.

Amit már most látok, érzek, s meg is tapasztaltam, hogy sokszor nem könnyű kiigazodni a tanulmányi rendszeren, a TVSZ-en, az oktatók kérésein vagy követelményein, mint például a kreditrendszer, a juttatások, vizsgaidőpontok, vizsgaeredmények, stb. Ezek mindenkit érintő témák!

Persze vannak adott tisztségek, státuszok, ahonnan kérhetünk segítséget, de ki(k)hez, hová is forduljunk, ha más jellegű, vagy  többeket is érintő (vagy csak néhányunkat), de fontosnak mondható kérdések állnak elő.

Ezek nem újdonsült dolgok, mindenki volt már hasonló helyzetben, mint már említettem Én is, de ez nem tetszett, sőt frusztrált, s kerestem a kiutat a helyzetből, ami nem volt egyszerű. Viszont nem az a típus vagyok, aki csak vár, ezért hajtottam a dolgot, mely sok más szaktársam hasznára vált, s Ők is biztattak, hogy jelentkezzem erre a megtisztelő, ámbár komoly és bizalomra épülő szerepkörre, vagy inkább tisztségre!

Korábban „kis gimnazista koromban” is már több alkalommal előfordult, hogy többek érdekét képviselve vagy felkérésére utána jártam dolgoknak, illetve közösséget vezettem, vagy értük tettem.

Na, de kanyarodjunk vissza az egyetem, ill. a szakos képviselői kérdéskörhöz!

Azt gondolom, hogy egyfelől szükséges és fontos, hogy a hallgatóknak legyen kihez fordulni, és ne féljenek kérdéseket feltenni vagy épp ne szégyenkezzenek kérdezni, ha valamit nem tudnak vagy nem értenek. Másfelől tanuljunk meg kérdezni az egyetemtől - mint intézménytől -, de ide értve a tanárainkat vagy mindenki mást, akivel kapcsolatba kerülünk, kerülhetünk. Szakítson ránk mindenki megfelelő időt, adjanak információt, segítsék az egyetemi életünket, nem csak a tanítás, oktatás, hanem a számonkérés, egyéb problémák, lehetőségek terén is.

Természetesen hasonló motiváltsággal teszem a dolgom, ha valami új dolgot vagy változtatást ötöltök ki, s azt kell képviselni, segíteni, hogy megvalósulhasson. A változások, vagy annak igénye életszerű, igaz vannak keretek, szabályok, de az nem azt jelenti, hogy nem kell megpróbálni, vagy épp mindent mindig az eddigi szemszögből, gyakorlatból kell, úgymond szokásjogok tükrében elfogadni, fenntartani.

Azt is tudom, hogy lesz visszafelé is teendőm, azaz hogy a tudomásomra jutott információkat közzé kell tennem, akár legyen az a kérdéseitekre kapott válasz, vagy az egyetemmel kapcsolatos programok, lehetőségek.

Nem bújok el a kérdések, problémák elől, de arról szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy van egyéb elfoglaltságom is az egyetemi hallgatói jogviszonyom mellett, mint például már 2012 óta vezetek egy musical és tánctársulatot volt iskolámban Budapesten, illetve mint a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesületnél az edzői munkám 2014-től, valamint az Eurodance Táncszínház táncosaként tevékenykedem 2015-től.

Úgy gondolom, van elég ismeretem, ambícióm ahhoz, hogy felvállaljam ezt a teendőt, s abban pedig reménykedem, hogy ha hozzám fordultok, akkor segítségetekre tudok lenni. Igaz jelenleg nem vagyok szakos képviselő, de már most is tettem az évfolyamtársaimért a korábbi szorgalmi és vizsgaidőszakokban, s eredményesen. Talán ezért is javasoltak erre a szerepre. Azt viszont tudom, és Ti is tudjátok, hogy rajtatok áll, nemcsak mint évfolyamtársatokkal, hanem mint Fejes Niki szakos képviselővel is szeretnétek-e találkozni!

Köszönöm, hogy elolvastad!