PSZICHOLÓGIA VÁLASZTÓKERÜLET - Csapó Gyöngyvér

Csapó Gyöngyvér vagyok, másodéves a pszichológia szakon, habár az egyetemet egy évvel korábban kezdtem, egy másik szakon.
Már az előző tanévben észrevettem, hogy szaktársaim (és sok esetben még más szakra járó ismerőseim is) előszeretettel kérdeznek tőlem, ha valami nem volt teljesen egyértelmű az egyetemi rendszer útvesztőjében, s tőlem kértek információt. És mivel tudtam kérdéseikre válaszolni, ez a rendszer töretlen maradt, sőt, a gólyák körében is előfordult már jópárszor, hogy tőlem kértek segítséget. Nekem ez nagyon jól esik, hogy hozzám fordulnak, s az még jobb, hogy úgy gondolom, kellően a segítségükre tudok lenni, akár a szabadon választható tárgyak ügyében, akár ha valamelyik tárggyal kapcsolatban probléma merül fel, vagy éppen vizsgaidőszakban a vizsgáknál, s még számtalan esetben.
Mindezeken felül pedig még jobb lenne, ha lehetőségem nyílna arra, hogy még szélesebb körben lássam az egyetem működését, s az új fontos és hasznos információkról tudjam tájékoztatni a szaktársaimat, hogy minél gördülékenyebb legyen az út a diplomáig és hogy érdeküket képviseljem.