Fontos változások a költségtérítés fizetésével kapcsolatban

A vonatkozó szabályzatok változásával tavasztól a költségtérítés/önköltség fizetése is valamelyest másképp zajlik majd, figyelem, fontos infók következnek:

A következő félévre csak abban az esetben jelentkezhetsz be, ha a költségtérítési díj/önköltség legalább 50%-át befizetted. Ha pedig nem jelentkezel be, akkor nem fogsz tudni órákat sem felvenni.

A beiratkozási időszak kezdete január 21. tehát addigra kell a befizetést megtenni. Amennyiben Diákhitel 1-ből rendezed a költségtérítési díj/önköltség összegét, akkor az engedményezési lap beküldését követően tudsz majd bejelentkezni. Diákhitel 2 igénybevétele esetén, annál a hallgatónál, aki korábban már igénybe vette ezt a finanszírozási formát, a fizetési határidőt módosítják annak érdekében, hogy be tudjon jelentkezni. Diákhitel 2-es fizetési mód első alkalommal történő alkalmazása esetén be kell küldened a KTI részére a diákhitel szerződést. A további félévekben erre már nincs szükség.

A költségtérítési díj/önköltség fizetési kötelezettségnek banki utalással vagy VPOS befizetéssel tehetsz eleget.

Amennyiben készpénz-átutalási megbízással (sárga csekk) szeretnéd befizetési kötelezettségét rendezni, akkor ezt az igényedet a Központi Tanulmányi Irodánál (KTI) az infokti@pte.hu e-mail címen kell jelezned.


A korábban alkalmazott postai értesítés megszűnik.

A költségtérítési díj/önköltség felszámításáról az ETR webes felületén, valamint elektronikus levél és web-es üzenet formájában küldenek értesítést a tavaszi félévre vonatkozóan január első felében, az őszi félévre vonatkozóan július végén.

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM A VÁLTOZÁSOKKAL KAPCSOLATBAN.

 

Kedvezményt illetve fizetési határidő módosítást, a vonatkozó kari szabályok alapján továbbra is kérhetsz azzal, hogy a kérelemnek a bejelentkezési időszak utolsó napjáig meg kell érkeznie az érintett Karra.

Ha a kivetésed nem készül el tavaszi félév esetén január első felében, őszi félév esetén, július végén (később nyersz felvételt, átvételt, átsorolnak), akkor kedvezményre illetve fizetési határidő módosításra vonatkozó kérelmedet a kivetéskészítésről való tudomásszerzéstől számított 8 napon belül, de legkésőbb a fizetési határidő napjáig adhatod be.

 

Ezek természetesen csak a legfontosabb változtatások, ezért azt tudjuk javasolni, hogy a TJSZ-t (és a többi egyetemi szabályzatot is) olvassátok el, és a rátok vonatkozó részeket tartsátok fejben, mert akkor sokkal könnyebb lesz az egyetemi élet. Ha bármilyen kérdésetek lenne, akkor keressétek a KTI munkatársait személyesen, vagy e-mailben, vagy kérdezzetek bennünket a DiákCentrumban, vagy e-mailben, telefonon.