Elsőévesek kollégiumi jelentkezése 2016

Az elsőévesek kollégiumi jelentkezése a 2016/2017-es évre lezárult. A Neptunban 224-en jeleztétek igényeteket kollégiumi elhelyezésre, melyből 207 volt érvényes pályázat. A rendelkezésünkre álló 153 kari férőhelyet a következők szerint osztottuk ki:

Pályázás alapja

Férőhelyek száma

Ponthatár

szociális

71

13

tanulmányi (MA)

10

85

tanulmányi (BA, osztatlan)

72

374

Szakkollégiumi tagság alapján további 2 fő kaphat szállást a jövő tanévre.

Az eredményekről szóló hivatalos tájékoztatást a Neptun felületén láthatjátok. Az elutasító határozatokat postai úton is eljuttatjuk számotokra, mellyel a későbbiekben fellebbezhettek.

 

Mihez kezdj, ha első körben nem sikerült bekerülnöd?

A jogorvoslati lehetőségekről egyeztess a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottsággal, majd írj fellebbezést a Másodfokú Tanulmányi Bizottságnak címezve. Fellebbezésedhez csatold a megtámadni kívánt elutasító határozatot (ezt postán fogod megkapni – elég a másolat mellékelése), valamint szükség esetén a fellebbezésed alátámasztó további dokumentumokat (figyelem, a fellebbezés során hiánypótlásra nincs lehetőség!), és juttasd el a DJKB számára.

Amennyiben megjelölted az önkormányzati alapot, úgy az EHÖK egyeztet a lakóhelyed szerinti önkormányzattal kollégiumi elhelyezésedről. Figyelem, az elhelyezést sok esetben szintén a szociális helyzet dönti el, melyhez az önkormányzat bekérheti a kollégiumi eljárásban szerzett pontjaidat.

Rektori méltányossági eljárás: a Rektor úrnak címezve kérheted az első fokú döntés méltányossági alapú megváltoztatását. Az ehhez szükséges űrlapot a http://pte.hu/palyazat/rektori_meltanyossagi_kerelem oldalon találod.

A méltányossági kérelem beküldésének határideje: 2016. augusztus 29. A rektori döntés ellen nincs külön fellebbezési lehetőség.

Ha a fent felsorolt eljárások egyikében sem sikerül kollégiumi férőhelyhez jutnod, vagy év közben szeretnél kollégiumba költözni, az Évközi Kollégiumi Pályázat űrlapjának leadásával iratkozz fel a várólistára. Mivel meg kell várnunk a tanév eleji beköltözéseket, az üresen maradt helyek feltöltése csak szeptember első felében veheti kezdetét – addig is javasoljuk vendégéjszakák igénybevételét a PTE kollégiumaiban (erről a lehetőségről bővebben Horváth Viktóriánál érdeklődhettek a viktoria.horvath@pte.hu címen).

A Márton Áron Szakkollégium elsősorban határon túlról érkezett hallgatók számára biztosít elhelyezést, ám jelezték felénk, hogy több eddig betöltetlen férőhellyel rendelkeznek. Ajánlom, hogy keresd fel a kollégium vezetőségét a lent megadott elérhetőségek egyikén.

 

Vázsonyi Ottó, kollégiumvezető: vazsonyi_otto@masz.pte.hu

Telefon: 06/72 251-637

Az épület Pécsett, a Rácvárosi út 70. szám alatt található, a 25-ös, 25A és 26-os számú buszokkal közelíthető meg. A kollégium ára 13.000 Ft/hó.

Honlap: http://www.masz.balassiintezet.hu/hu/