De mi az a PEN?!

A facebookon több helyen is felbukkant már, hogy az egyetem minden karán PEN csapatot toboroznak, csapattagokat keresnek, pályáztatnak, zsűriznek, válogatnak. De miről szól ez az egész?

Rövid írásunk semmi újat nem fog mondani azoknak, akik 2013 tavaszán is egyetemi polgárok voltak, de hé, azóta már két teljes évfolyam is belépett az egyetem kapuin, akik sosem szagolták még a Pécsi Egyetemi Napokat!

Ez ugyanis nem csak többnapos egyetemi buli. A PEN a nagy nyári fesztiválszezon első fontos eseménye, igazi topligás fellépőkkel, sok színpaddal igazán komoly programkínálattal. De a PEN különlegességét nem az adja, hogy egy egyetemi fesztiválon egymás után lép fel Ákos, a Tankcsapda, a Punnany Massif, Soerii & Poolek, az Ivan & The Parazol, Halott Pénz, és a többiek (ahogy tették ezt 2013-ban), hanem az ezt végigkövető Diákrektor Választás.

Na nem arról van szó, hogy Bódis rektor úrnak kellene egy BA-s jobbkéz, ez sokkal inkább mókadolog. A karok hallgatói csapatokat szerveznek, a csapatoknak identitást találnak ki, amit egyedi sminkekkel, ruhákkal és műsorokkal tesznek eltéveszthetetlenné. Ezek a csapatok pedig már március elejétől kezdve együtt buliznak, és persze versenyeznek, hogy ennek a színes, turkálórobbantó kavalkádnak a végén, a Pécsi Egyetemi Napokon egyikük megnyerje a Diákrektor Választást, és egyetemünk diákrektora lehessen.

Mi pedig nagyon szeretnénk nyerni, ezért nagyon szeretnénk minden idők legmenőbb bölcsész PEN csapatát összerakni. Ebben pedig nagy szükségünk van rád is, ezért várunk a Szenesbe, szerdán és csütörtökön, délután 14.00-tól 17.00-ig!