Zene kedd éjszakára

Kedd éjszakánként némi zenei aláfestést fogtok kapni. Néha valamilyen módon a számokat összegyúrva, néha külön-külön, hangulattól és stílustól függetlenül. A mai adag elektronikus – a nagy százalékuk biztosan az lesz – de a későbbiekben bármi megtörténhet. A szabály csak annyi, hogy a bemutatottak a maguk módján legyenek kiemelkedők. Szerintünk.

 

A mai nap szürke volt, az éjszaka meg sötét. Úgyhogy ennek megfelelő zene illik azoknak, akik a közelgő vizsgáknak engedve nem mentek el szórakozni. Borús számok, sok basszussal, a közös bennük pedig, hogy mindegyik valamilyen módon egy újraértelmezés.

Elsőként egy Kool Keith remixet hallhattok Switch által, amihez az összevágott videó csodálatos. Már annak, aki szereti a régi szörnyfilmeket, bájos makett repülőkkel és gonosz dinoszauruszokkal. A második a dubstep egyik legnagyobb nevének, Bengának a himnusza – mely címe nem véletlenül hasonlít kísértetiesen a Prodigy mindenki által nagyon jól ismert számához. Zárásként Kevin Martin „The Bug” alteregójának tripjét hallgathatjátok. Érdekessége, hogy eredetileg Skeng néven ismerhettük, ám a férfi vokált később nőire cserélték, így lett belőle Catch a Fire. Hogy melyik a jobb, döntsétek el ti.

Egy szót a dragontape.com is megérdemel, hiszen amellett, hogy egy hasznos kis eszköz, még magyar fejlesztésű is. Mint ahogy láthatjátok, arra jó, hogy youtube videókat fűzzetek egymásba. Sőt, meg is vághatjátok őket, az unalmas részektől így megszabadulva. Arra gondolsz, hogy milyen jó lenne a 90’-es évek kedvenc számait három perc alatt egymás mögé húzogatni, hogy a legközelebbi házibuliban ne kelljen őket keresgélni? Mert akkor egyre jár az agyunk.