Work4youth - Nemzetközi fotópályázat

 

Az ILO nemzetközi fotópályázatot hirdet "WORK4YOUTH" címen, amelynek középpontjában a fiatal munkavállalók állnak. A fotópályázat az ILO budapesti székhelyű Közép- és Kelet-Európai Irodájával és Méltányos Munka Szakértői Csoportjával partnerségben és a MasterCard Alapítvány támogatásával került megszervezésre.

A fotópályázat célja felhívni a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a munkahelyen, és azokra az innovatív ötletekre, amelyekkel ezeket a kihívásokat kezelik.

A résztvevők által benyújtott fotóknak a fiatalokat kell ábrázolnia munka közben (különböző helyeken és körülmények között) kreatív és eredeti módon.

A pályázaton indulóktól a következő témákhoz kapcsolódó felvételeket várják: munkakörülmények, nők útjában álló akadályok; diszkrimináció; informális foglalkoztatás; vállalkozók; dolgozó szegények; migráció; bizonytalan foglalkoztatás; vidék gazdasága; stb.

A világ minden részéről várják a pályaműveket, személyenként maximum öt fotó nyújtható be. A zsűri összesen öt díjat oszt ki két kategóriában:

Nemzetközi kategória: Az összes beadott pályamű közül

1) Legjobb fotó: 1000 USD

2) Második legjobb fotó: 500 USD

3) Ifjúsági díj (18 és 29 év közötti pályázók): 800 USD

 

Regionális kategória: A közép- és kelet-európai (KKE) régióból beadott pályaművek közül

4) KKE legjobb fotó: 1000 USD

5) KKE ifjúsági díj (18 és 29 év közötti pályázók): 800 USD

A nyertes fotók egy online fotókiállításon szerepelnek majd.

A beküldési határidő: 2013. április 15. 23:59 (közép-európai idő) előtt.

A pályázatról további információkat ezen a honlapon tudhattok meg.