Útmutató a rendhagyó karácsony megünnepléséhez

Nem vagyok nagy rajongója a karácsonynak, de az idei év minden szempontból szívás. Mit jelent a karácsony a közös ünneplés, éneklés és italozás nélkül? Tippek, hogyan készüljünk 2020 utolsó, rendhagyó napjaira. 

Első tipp: ne készüljünk!

Ez természetesen csak vicc volt. Lehet, hogy inkább komikusnak kellett volna mennem. Nézzük a valódi tanácsokat. 

1. A Grincs: tartsunk karácsonyi filmmaratont!

Ahhoz, hogy átérezzük a karácsony szellemét, megfelelő hangulatba is kell kerülnünk. Ki mással alapozhatnánk, ha nem a zöld emblematikus figurával?

A Grincs szerepében ezúttal azonban a koronavírus próbálja meg ellopni a karácsonyt.

Ebenezer Scrooge briliáns karaktere talán dob kicsit a kedvünkön.

2. Tuti tipp: egy kis halászlé mindig segít

Tudom, nemzetközi hagyomány, hogy saját ételeket készítünk, melyek emlékeztetnek minket az otthonunkra. A hagyományos, fűszeres halászlé azonban egy tökéletesen egészséges étel, melytől ráadásul, jó karácsonyi étekhez híven, garantáltan jóllakhat mindenki. Hogy még magyarosabb legyen: a végén öblítsük le egy kis pálinkával. 

Ne maradjon el a mákos rétes sem.

A mák szinte bármilyen desszerthez jól jöhet: a magyar hiedelmek szerint ugyanis szerencsét hoz az új évben, amire 2021-ben minden eddiginél nagyobb szükségünk lehet. 

3. Készítsünk forralt bort!

Ha már szóba kerültek a helyi alkoholos finomságok (pálinka), a forralt borról sem lenne illendő megfeledkeznünk.

Amire szükségünk lesz az elkészítéséhez: egy nagy edény, néhány egyszerű hozzávalók és barátok.

A Google segítségére hagyatkozva manapság szinte bármilyen receptet felkutathatunk, így akár alkoholmentes adaggal is megkínálhatjuk a vendégeket. 

4. Online játékok

Nem kell kétségbeesni, a home office lehetősége karácsonyra is fennáll. Amennyiben például karanténba kerülünk az ünnepekre, vagy távol vagyunk szeretteinktől, még mindig indíthatunk közös videóhívást és beszélgethetünk, játszhatunk velük. 

Ha játékra adjuk a fejünket, dobjuk ki a karácsony szellemét az ablakon és tegyünk meg mindent a sikerért: mind tudjuk, ilyenkor nincs barátság.

Fantázia kérdése minden. 

5. Legyünk együtt!

A legfontosabb, hogy – így vagy úgy – legyünk együtt a családunkkal és barátainkkal. Segítsük és támogassuk egymást, hiszen ez az év durva volt, mindannyian megéreztük a nehézségeit. Adjunk a másiknak szeretetet és barátságot. 

Sokunknak ez lehet az első olyan karácsonya, melyen nem tudunk találkozni a számunkra legfontosabb személyekkel, de próbáljuk meg tartani a kapcsolatot egymással. Ez egyben tehát az utolsó tippem is: Írta: Neo Sithole Fordította: Prezsnyák Péter

legyünk nagylelkűek, kedvesek, maradjunk otthon, és közben törődjünk a családunkkal. 

 

Írta: Neo Sithole

Fordította: Prezsnyák Péter