Utazz Brüsszelbe vagy Strasbourgba, az Európai Parlamentbe!

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon pályázatot ír ki a nyugat-magyarországi (Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl régió) középiskolák diákjai (16-18 év) és felsőoktatási intézményeiben tanuló média- és kommunikáció szakos hallgatói számára. 

A pályázat célja, hogy kétfős diákcsapatok kreatív vírusvideók, tudósítások, mozgóképes riportoksegítségével mutassák be a régió európai uniós források felhasználásával létrejött, sikeres projektjeit (például munkahelyteremtés, új beruházások, kórház, iskola, művelődési központ létesítése, civil programok stb.).Téma: „Hallottad? Láttad?

Tudtad? Mutasd meg!” - európai uniós forrásból megvalósult sikeres helyi projektek, történetek Nyugat-Magyarországon

A pályaművek témaválasztásánál legyen fontos szempont, hogy milyen lehetőséget ragadott meg a bemutatásra kerülő projekt, milyen európai uniós vonatkozásai vannak, miért volt különleges, és milyen példát tud mutatni, nyújtani a környezetének.

Részvételi kategóriák:

1. A pályázaton minden olyan 16-18 év közötti középiskolás részt vehet, aki a 2012-2013. tanév II. félévében még nappali tagozatos tanuló valamelyik nyugat-magyarországi középiskolában.

2. A pályázaton részt vehet minden olyan felsőfokú intézményben tanuló diák, aki média- vagy kommunikáció szakos hallgató, és a 2012-2013-as tanév II. félévében még aktív tanulmányokat fog folytatni valamelyik nyugat-magyarországi egyetemen vagy főiskolán.

A pályamunkák beküldési határideje: 2012. november 20.

A nyertes pályamunkák kihirdetése: 2012. november 30.

Az egyetemista csapat (5 díjazott csapat; maximum 10 fő) jutalma egy meghívás Brüsszelbe, egy 3 napos szakmai szemináriumra 2013 júliusában, amelynek során a résztvevők meglátogatják az Európai Parlamentet és megismerhetik az EP-képviselők tevékenységét, az uniós intézményeket, valamint tájékoztatást kapnak az Európai Parlament központi sajtószolgálatának működéséről. Az utazás és a szállás költségeit az Európai Parlament fedezi.

A középiskolás csapat jutalma a részvétel a Strasbourgban megrendezésre kerülő Euroscola programban. A kiutazást a nyertes csapat által képviselt középiskola nyeri (24 tanuló+ 2 fő kísérő részére). 

A pályázati kiírást innen tölthetitek le!