Tom Holland felült a világ hálótrónjára, és nem hajlandó leszállni onnan!

Akadnak olyan idősíkok és valóságok, amikor Pókember szerepét egy bizonyos Tobey Maguire játssza, akire csak a mémek miatt emlékszünk; és van egy olyan alternatív idősík is, amikor Andrew Garfield ölti magára Pókember, a hálószövő szuperhős gúnyáját. A legújabb síkon pedig az ifjú Tom Holland bizonyítja, hogy ő is helyt áll Peter Parker szerepében. Idén már a második filmje volt a Pókember: Hazatérés után, és az ifjú brit nem is akárhogyan mentette meg a világot.

Amióta a Pókember-filmek a Marvel Univerzum részei lettek, fenntartással kezeltem mind a Hazatérést, mind az Idegenbent.

Nem túlzottan rajongok a Marvel mindenféle galaktikus űreposzaiért, de gyermekkorom kedvenc szuperhőse mindig különös helyet foglalt el a szívemben.

Így, miután a 2017-es Homecoming egyből megvett, gyermeki izgalommal ültem be a moziba, hogy lássam, miként védi meg barátait Peter Parker Európában. A történet alapkoncepciója adott volt, de a két Bosszúállók-rész (Végtelen háború és Végjáték) ismeretének hiánya sem számít, mert egy kis utánaolvasással mindenki megtudhatja, hogy Tony Stark már halott, és azok, akik visszatértek Thanos pusztítása után, egy kicsit máshogy néznek ki mint előtte.

Forás: port.hu

Peter Parker 16 éves középiskolás, és az osztálytársaival Európába megy osztálykirándulásra. Adott egy geek srác, egy MJ nevű lány – igen, itt mind tudjuk, hogy ő lesz Peter szívének választottja – és a rejtélyes Mysterio, aki a bivalyerős elementálokkal veszi fel a küzdelmet.  Ráadásul ő az Idegenben egyik kulcsfigurája, aki megmozgatja a cselekményt, aki motivációt ad főhősünk szuperhős-létének.

Apropó motiváció. A legelső Pókember-trilógia középső darabja korábban boncolgatta már a szuperhős-létet és a mögötte álló civil életet.

Az alkotók ezúttal megidézték a Sam Raimi-féle Pókember 2 kérdéseit, most azonban sikerült választ is találni rájuk,

és nem tovább bonyolítani a már alapból is bonyolult összképet. Tony Stark halálával a barátságos és közkedvelt Hálószövő igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kamaszkori lét, a szuperhősi feladatok és Vasember utódlása között, ez pedig egy érdekes történetszálat bont ki a film egyharmadától, ahogy főhőseink átszövik hálójukat az öreg kontinensre.

Forrás: filmtekercs.hu

A film színvonalán emel a színészek játéka is. Tom Holland a legjobb választás Peter Parker szerepére. Tobey Maguire nyálas, és Andrew Garfield szinte tökéletes játéka után a fiatal brit színész teljesen együtt tud élni a filmvásznon a Hálószövő karakterével. Zendaya tökéletes MJ, akinek egyébként Michelle a neve a filmben, az MJ csak egy utalás Peter örökös szerelmére, Mary Jane Watsonra. Samuel L. Jackson is visszatér Nick Fury szerepében, valamint Pókember segítőjeként Jacob Batalont is viszont látjuk Ned szerepében.

Humorforrásként most is itt van Happy Hogan, valamint May néni karaktere, azonban a legpozitívabb csalódás egyértelműen Jake Gyllenhaal, aki hatalmasat alakít Mysterioként.

Pókember története valahol mindig a fiatalabb generációnak szólt. Stan Lee és Steve Ditko azért alkotta meg Peter Parker karakterét, mert a képregények aranykorában a kamasz szereplők csak a szuperhősök segítői lehettek. Azonban a barátságos és közkedvelt Pókember kalandjai olyannyira sikeresek lettek, hogy a legnépszerűbb szuperhőssé nőtte ki magát, történeteiben pedig nemcsak a gonoszokkal, hanem a kamaszkori problémákkal is szembe kellett néznie. Ebben a filmben mindkét oldal nehézségei megjelennek, Tom Holland pedig elhiteti a nézővel, hogy nála jobb Pókember jelenleg biztos nincsen semelyik univerzumban sem.

Stan Lee és Steve Ditko emlékére