Titkos társaságok, amelyek tényleg léteznek

A világban működő, illetve – egyesek szerint - a világot működtető titkos társaságok időről időre felbukkannak a médiában és néhány napra megszínesítik az átlagember életét. A konteók izgalmasak, de a pillanatnyi érdeklődésen kívül mélyebben nem sokan ássák bele magukat az összeesküvés elméletek főszereplőinek történetébe. Az alábbiakban három olyan társaságot mutatunk be, melyek a mai napig fennmaradtak, és egyet, amelyet gyakran idéznek, ha az Új Világrendről esik szó.

SzabadkőművesekA szabadkőművesek története a 18. század elejéig nyúlik vissza, így a közel háromszáz éves társaságnak rengeteg eredettörténete van. Egyesek szerint Noé bárkáját, Bábel tornyát és Salamon templomát is szabadkőműves-elődök építették. Az egyes szabadkőműves csoportok, vagy páholyok, maguk választják ki, hogy melyik nagy építőmester munkáját szeretnék folytatni, ennélfogva az eredetüket elég rugalmasan kezelik. A társaság tagjai alapvetően olyan férfiak, akik elkötelezettek az erkölcsi és lelki értékek iránt. Eszméjük és céljuk a személyes fejlődés és nemesedés elősegítése, mások érdekében. A hiedelmekkel ellentétben a csatlakozás nem meghívásos alapon zajlik. Aki be szeretne lépni, saját magának kell kezdeményeznie a felvételét. A belépés egyetlen feltétele egyébként a „Világegyetem Nagy Építőmesterébe” vetett hit, ami azt jelenti, hogy valamilyen egyistenhívő vallás felé el kell köteleződni, de nincs felekezeti megkötés. A világon feltehetően 6 millió szabadkőműves dolgozik, hazánkban számuk csak százas nagyságrendű. Többek közt Ady Endre, Benedek Elek, Kosztolányi Dezső, Mark Twain, Oscar Wild, és Mozart is szabadkőműves volt.

Bilderberg-csoportA kezdetben titkos társaság még titkosabb találkozói mára vesztettek misztikumukból, mivel a közelmúltban találkozóik színhelyére és a tagok kilétére is fény derült a közmédiában. A csoport befolyásos személyekből áll, a társaság krémjét egyaránt alkotják politikusok, tudósok és médiaszemélyiségek is. A zártkörű társaság egy holland szállodáról kapta nevét, ahol a legelső gyűlésüket tartották 1954-ben, azóta évente egyszer tanácskoznak, mindig máshol, a legnagyobb titoktartás mellett. A társaság alapítója Bernát holland herceg volt. Magyar vonatkozásban a résztvevők között tudhattuk Bokros Lajost, Surányi Györgyöt (Magyar Nemzeti Bank volt elnöke), Martonyi Jánost (volt magyar külügyminiszter) és Bajnai Gordont (volt miniszterelnök).

Koponya és CsontokA Koponya és Csontok Rendjét 1832-ben alapította William Huntington Russel és Alphonso Taft az amerikai Yale egyetemen, a társaságot azonban ma is az egyik legnagyobb befolyással és hatalommal bíró féltitkos szervezetnek tartják az Egyesült Államokban. A társaság célja elsősorban tagjainak egyetemen kívüli karrierjének előkészítése, mellyel majd hozzájárulhatnak az új világrend felállításához. Évente tizenöt új tag csatlakozhat, akik a belépéskor kapnak egy 15 ezer (szabadon felhasználható) dollárról szóló csekket, valamint egy padlón álló ingaórát. Eleinte kizárólag fehér protestáns férfiak nyerhettek felvételt a rendbe, később katolikusok és zsidók, 1992. óta pedig nőket is beválogatnak.

IlluminátusokAz illuminátus rendet 1776. május 1-én alapította Adam Weishaupt, az Ingolstadti Egyetem egyházjog és természetjog professzora. Célja az volt, hogy az emberek feletti uralmat feleslegessé tegye, melyet a felvilágosodás és az erkölcsi fejlődés által szeretett volna elérni. A Weishaupt féle bajor illuminátusok még az 1700-as években hanyalásnak indultak, de a konteók valamiért jobban szeretnek a mai vélt vagy valós utódaiknak a nyakukba varrni bármit, mint a többiekébe. Így szól a fáma: az Illuminátusokat befolyásos családok alkotják. Mivel a titkos társaságok általában nagy rajongóik a számmisztikának és a -szimbolikának, nem véletlen, hogy őket is 13 család alkotja. Az illuminatus latin kifejezés, jelentése felvilágosodott, megvilágosult, egyesek szerint az ő kezükben van a világ, irányítják a gazdaságot és a "háttérkormányokat" is. A zárt csoport célja az Új Világrend megvalósítása, amely hat pontban összefoglalható: 1. minden fennálló kormányzat megdöntése, 2. a magántulajdon eltörlése, 3. az öröklés megszüntetése, 4. a patriotizmus felszámolása, 5. a vallás megszüntetése, 6. a házasság eltörlése. Végső céljuk, hogy egy világkormány  alatt egyesítsék az emberiséget, amely együtt járna az országok és országhatárok eltörlésével, és egyetlen ember uralkodna az egész világ felett.