TÁRSADALMI KAPCSOLATOK VÁLASZTÓKERÜLET - Guellala Nacer-Eddine

Guellala Nacer-Eddine vagyok a PTE BTK politológia szak 2. éves hallgatója. Az ANK Gimnáziumban két tanítási nyelvű angol képzésre jártam, és az ottani képzés keretei között szereztem meg a C1 komplex nyelvvizsgámat. A gimnáziumi évek alatt rengeteg külföldi emberrel ismerkedhettem meg, különösen a Norvégiában töltött cserediák program ideje alatt 2013-ban. Ezalatt rájöttem, hogy a külföldiek az itteni tartózkodás során folyamatosan segítségre szorulnak, hiszen a magyar nem tartozik a populáris nyelvek közé.

Angol nyelvtudásom segítségével szeretném támogatni az egyetemre járó külföldi hallgatókat, hogy ők is ugyan olyan segítséget kaphassanak, mint a magyar származású diákok.

Természetesen a magyar diákoknak is szeretnék segíteni, hiszen első évesként szeptemberben én is megtapasztalhattam az évkezdés nehézségeit, illetve jelenleg is tapasztalom őket, azonban úgy érzem elég adatot szereztem az egyetemi lehetőségekről ahhoz, hogy segíthessek másokon.

Ezenkívül francia nyelven is beszélek körülbelül B1 és B2 szint között, azonban nyelvvizsgám egyelőre még nincs, de még az idei évben szeretném abszolválni.

Amióta kiléptem a gimnázium kapuin és bekerültem az egyetemi életbe, folyamatosan tapasztalom a nehézségeket, amiket igen is le lehet küzdeni. Fő célom, hogy ezen nehézségek egy részét segítsek leküzdeni a karunk hallgatóinak.