Squatból jeles

Idén a Szenes crew hozott valami újat és megörvendeztetett minket egy multikulturális tematikájú bulisorozattal. Volt például mexikói est, ahova mindenki felkapta a műbajuszt és a sombrerót egy üveg tequila kíséretében. A nagy sikerű szláv parti pedig akkorát tarolt, hogy közkívánatra egy este erejéig visszahozták a balkáni hangulatot a bányába. 
 
A buli előtti alapozás sokaknak – köztük nekem is – a Kiskorsóban kezdődött, ami megtelt adidas melegítős, usankát viselő ifjakkal. Megállás nélkül folyt a vodka le a torkokon, azután pedig fel a fejbe. Az utcákon random népdalokat éneklő, jól szituált egyetemistákkal találkoztam, akik igyekeztek Szenesbe egy őrült jó buliért, na meg az ingyen kör vodka-ubi kombóért. Ahogy beléptem, már ment az agytekergetős lemez a dj pultban, amire néhány csíkos melegítős arc nyomta. Először kicsit meglepődtem, hogy nem volt még tömve a táncparkett, de nem kellett sokat várnom és már körbevettek a suhogós gengszter kinézetű fazonok. Olyan klasszikusok szóltak, mint a Tatu vagy a már kultuszdalnak számító Rasputin. Ugyan a dress code adott volt, én, mint csendes megfigyelő, oldalról néztem a kreatívabbnál kreatívabb összeállításokat, ahogy mindenki megőrült egy percre és minden gondot hátrahagyva szeletelt. Nem is beszélve az öt percenkénti guggolóversenyről, mert ha egyszer valaki elkezdte, az egész tánctér becsatlakozott.  Mert hát squatból sosem lehet elég és csak akkor csináltad jól, ha másnapra a combod sikít az izomláztól.
                                                                A fotót Váldi Erzsébet készítette. 
 
A buli egyébként kint sem állt le. Egy kis hangfalnak köszönhetően azok sem maradtak le a lényegről, akik a friss levegőn próbáltak erőt gyűjteni az egész estés csapatáshoz. Jó néhány ismerősömmel találkoztam, akiket rég nem láttam és nem hittem volna, hogy pont itt, ezen a helyen fogok velük újra összefutni. 
 
Ami viszont feltűnt az embereknek, hogy egy kicsivel talán kevesebben jöttek el a második felvonásra, mint az előzőre, de ahogy néztem a bejáratot, azért a jegyszedő lányok sem unatkoztak. Folyamatosan jött az utánpótlás, akik már alig várták, hogy belevethessék magukat az éjszakába. Az estét Dj Pudar indította be egy direkt erre az eseményre szóló szláv settel. A közönség majd megőrült az ismerős dallamok hallatán és a hely csak úgy dübörgött. A folytatásért pedig a Dj Előváladék nevű lemezlovas fenomén felelt. A buli csak úgy zakatolt, a vodka meg egyre csak fogyott. 
 
Bár én stílusban nagyon kilógtam a tömegből, ez a hepaj megtanított arra, hogy semmi sem elég ciki egy szláv esten. Sőt. A továbbiakban pedig már csak legyintettem arra, ha éppen nem állt tökéletesen a frizurám. Meg is fogadtam, hogy a következő beöltözős bulin jó kislány leszek és felöltöm magamra a tematikához illő gúnyát. 
 
Két dolgot bánok az estével kapcsolatban. Az egyik, hogy nem vettem részt az előző, talán még ennél is jobb bulin. A másik pedig az, hogy korán jött el a reggel. Az ébresztő kávém mellett pedig csak mosolyogva gondoltam vissza életem egyik legérdekesebb bulijára. Köszi, puszi Szenes, kérjük a következőt.