Singularity University pályázati felhívás

A NASA és a Google által alapított Singularity University első ízben hozza Magyarországra a Global Impact Central and Eastern Europe nevű versenyét. A pályázóknak olyan ötlettel, technikai, üzleti megoldásokkal kell előállniuk, amelyekkel több, mint 1.000.000 ember életminőségét javítják hosszútávon.

 

Az egyetemre bejutók nem csupán igen intenzív, a hét szinte minden napját órára lebontva magában foglaló képzést kapnak, hanem megismerkednek az Szilícium-völgy induló garázs-vállalkozásokkal (start-upjaival), és betekintést nyernek a legnagyobb cégek -  NASA, Facebook, Google – működésébe.

A képzések során a résztvevők együtt dolgoznak ezen cégek vezetőivel, Larry Page vagy Steve Wozniak például mentorává válhat a résztvevők által, a kurzus végére felállítandó vállalkozásoknak. A résztvevők arra is lehetőséget – és befektetői tőkét - kapnak, hogy megfelelő ötlet és rátermettség megléte esetén beindítsák saját vállalkozásukat.

A verseny fődíja a részvétel a Singularty University 2012-es nyári képzési programján, a NASA Kutatási Központban. A 30.000 dollár értékű díj fedezi a program részvételi díját, az utazást, szállást és az ellátást is. Ezen kívül a döntősöknek jár még 10.000 dollár értékben bármilyen általa választott Autodesk szoftver csomag.

A versenyre a www.sucee.eu honlapon jelentkezni, ahol részletes útmutatást és egy nyertes pályázatot is találtok. A jelentkezési határidő 2012. április 2. A döntőbe jutott maximum 10 pályázó 2012. május 4-én prezentálja előadását a zsűri, többek között Salim Ismail, a Yahoo volt vezérigazgató-helyettese előtt, egy egész napos innovációs konferencia keretein belül.

Kérdés esetén a 20/5262223-as számot hívjátok vagy írjatok a press@sucee.eu címenre.