Pótjelentkezés! A HÖOK Mentorprogram– Felsőoktatási Mentorhálózat

Elsőéves hallgatók segítése első egyetemi/főiskolai tanévükben. Hogyan segítenek? Személyes segítőt rendelnek a gólya mellé, aki segít az intézményben való eligazodásban, a közösségi beilleszkedésben, lehetőségek és jelentős összegű támogatások megpályázásában. Miben segítenek? Abban, hogy ne okozzon problémát a tantárgyfelvétel, a vizsgajelentkezés, hogy ne maradj le az ösztöndíjpályázásról vagy kedvezményes jegyzetszerzésről és még sorolhatnánk. ahol megismerhetik a régiójukban és az ország más intézményében tanuló társaikat.

 

A Mentorprogram a 2015/2016-os tanévben is azokat a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti, akik jelezték a felsőoktatási jelentkezési lapon, hogy sikeres felsőoktatási felvételijük esetén a HÖOK Mentorprogram segítségére igényt tartanak, így válnak mentorált hallgatóvá. A mentorált első éves hallgatókat egy személyes segítő, mentor, egy tanéven keresztül támogatja. A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki már sikerrel túl van az első évesek problémáin. Legfontosabb feladata, hogy felkészítse a mentorált hallgatót a segítség nélküli egyetemi életre. A mentori munka kortárssegítés, sikeressége a személyességben rejlik.

A HÖOK Mentorprogram rendszeresen szervez közösségépítő rendezvényéket régióiban és országosan is mentoráltjainak és mentorainak. 2014/2015-ös tanévben összesen 18 régiós és két országos rendezvényt bonyolítottak le. A programok között volt gasztronómiai est, közös grillezés, csapatépítő est, kalandparki délután, fürdőlátogatás, túrázás, mikulás est, adventi kreatív est gokart est. Október közepén sor került a III. Országos Mentor és Mentorált Találkozóra Budapesten, melyet idén- a túljelentkezés miatt- nagyobb létszámmal és egy nappal hosszabbra szerveztek. A Mentorprogram rendezvényei ingyenesek a programban résztvevők számára!

 

A HÖOK Mentorprogram az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) felsőoktatási esélyegyenlőségi stratégiájának része, amelynek célja a felsőoktatási rendszerben tapasztalható esélyegyenlőtlenségek csökkentése.

pótjelentkezés határideje: 2015. szeptember 18. (péntek)

Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az online jelentkezési lapot:  http://hook.hu/mentor/jelentkezes/

 

A programról bővebb információt találsz itt: http://www.hook.hu/hu/web/mentor

Kövess minket Facebookon: http://www.facebook.com/hookmentorprogram

Amennyiben kérdésed van: Csuhaj Andrea, programvezető, csuhaj.andrea@hook.hu