Pál Dáníelsdóttir: egy macska, aki Izlandon kapott állást

Üdvözlünk mindenkit, ma ismét egy sikersztorival érkezünk: újabb magyar munkavállaló, aki Izlandon kapott állást. A viccet félretéve, szerencsére nem élünk olyan időket, hogy a megélhetés érdekében még a macskák is külföldre kényszerüljenek. Viszont néha felütik a fejüket olyan hírek az interneten, amelyek mellett nem tudunk csukott szemmel elmenni. Ilyen Pál, az említett szigetországban élő macsek története is.

Pál Dáníelsdóttir ugyanis nem egy hétköznapi házi kedvenc. Hivatásos egérfogóként dolgozik egy izlandi településen, Hellnarban a Fosshótel nevezetű szállodában. A hivatalos beléptető kártyájáról 2018 őszén került fel egy fotó a Twitterre, ami teljes egészében felrobbantotta az internetet. Közel huszonhétezren kedvelték a bejegyzést, ami futótűzként terjedt a többi médiafelületen is. A Redditen kilencezer lájkot kapott a képe és a 9GAG is mémet faragott a hirtelen híressé vált cicából. Bár a hír kacsának tűnhet, a macska tényleg hivatalos munkavállalója az említett szállodának.

Számunkra az is nagy szenzáció lehet, hogy Pálnak magyar gazdái vannak.

 

Puskás Dániel és Szabó Zsuzsi 2016-ban költöztek Izlandra, és ebben az évben fogadták örökbe őt.

 

A Pál név becsapós, ugyanis az a Páll férfinév női megfelelője. Az izlandi szokásoknak megfelelően a vezetéknevét „szülei” után kapta, innen ered a Dánielsdóttir, aminek a jelentése: „Dániel lánya”.

 

 

Akkor azt azonban még ők sem gondolták, hogy két év elteltével macskájukból egyenesen világsztár lesz. 2018-ban a pár a Fosshótelben kapott állást, ahova Pál nap mint nap elkísérte őket. Ez nem véletlen, hiszen a hotel közelében eléggé elszaporodtak a rágcsálók, így a macseknak volt lehetősége felfedni rejtett egérfogó képességeit is. Pál tudat alatt összekötötte a kellemeset a hasznossal, hiszen ő jóllakott és a szálloda is jól járt.

 

Kis idő elteltével erre a hotel igazgatója is felfigyelt, és hivatalosan is alkalmazta a macskát, aminek megkoronázása egy beléptető kártya volt.

 

Gazdái szerint Pál amellett, hogy nagyon figyelemreméltó cica, keményen dolgozik, tehát kiérdemelte az állást a szállodában. A vezetőség azt nyilatkozta, hogy igyekeznek pozitív és vidám hangulatot teremteni szállodaláncukban. Pál pozíciója kísérleti jellegű, de ha beválik, bővíteni fogják az egérkarbantartó csapatot.

Az tény, hogy ez egy nagyon aranyos és állatbarát kezdeményezés, viszont óriási marketingfogásnak is tekinthető. Miután a beléptető kártyáról készült fotó meghódította a világhálót, nagyon sokan kezdtek el érdeklődni az izlandi Fosshótel iránt. Pál pillanatok alatt a szálloda reklámarcává vált.

 

Pál, haladva a korral, meghódította a közösségi médiát is.

 

Rendelkezik ugyanis egy Instagram fiókkal, ahol már tízezren követik mindennapjait. Azt is megtudhatjuk, hogy munkába állását követően ő lett a hónap dolgozója, melyhez egy díszes oklevél járt. Pár hónapja posztolt egy képet egy plakátról, melyet munkáltatója készíttetett, kifejezve ezzel elismerését a szorgosan tevékenykedő egér-detektívnek. Aki a macskák mellett az utazást is kedveli, annak végképp szimpatikus lehet Pál Instagramja. Világjáró gazdijainak köszönhetően gyakran utazik, így mindig megörvendezteti követőit egy-egy szép helyen készült fotóval. Folyamatosan hallat magáról, így a rajongók nem maradnak le a történésekről, sőt, mi is könnyen nyomon követhetjük Pál Dánielsdóttir életét.

Pál Instagram fiókja: www.instagram.com/pal.the.mousekeeper