Nyári tábor: A jövő Európája

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága az Erzsébet-program végrehajtásáért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány társszervezésében, valamint a Német- Magyar Ifjúsági Társasággal közösen, magyar és német diákok részére tematikus tábort szervez 2015 szeptemberében két alkalommal Magyarországon. A tábor keretében az alábbi témakörök kerülnek megvitatásra:
 
Lehetőségek a vitakultúra fejlesztésére a közös európai értékek és a fiatalok részvétele tekintetében;
Fiatal vállalkozók szerepe;
Városfejlesztés Németországban és Magyarországon
Részvételi feltétel: Tárgyalóképes német nyelvtudás. Korhatár: 30 év. A jelentkezők a teljes programban kötelesek részt venni. 
 
Időpont: 1. tábor 2015. 08. 30 – 2015.09.05
 
              2. tábor 2015.09. 06 – 2015. 09. 12.
 
A nyári tábor keretében a résztvevőknek lehetőségük lesz többek között minisztériumokban, start-up vállalkozásoknál szervezett workshop keretében megvitatni a fent részletezett témaköröket; több kiránduláson, borkóstolón vesznek részt, a tábor utolsó két napján pedig a Balaton partján kerül sor további, csapatépítő programokra.
 
Kérjük, hogy jelentkezését 2015. augusztus 14-ig küldje el az info@hook.hu e-mail címre. A jelentkezéséhez csatolja fényképes önéletrajzát, amelyben feltünteti adatait és elérhetőségeit, illetve motivációs levelét is (maximum 1 oldal terjedelemben A4-es lapon), amelyben leírja, hogy miért érdeklődik a program iránt. Kérjük, a motivációs levélben jelölje meg, hogy melyik időpont szerinti tábor a megfelelő (amennyiben mindkettő, úgy ezt kérjük feltüntetni). A jelentkezés benyújtásával a résztvevők kötelezettséget vállalnak arra, hogy a teljes programon részt vesznek, amelybe beletartozik a szállás igénybevétele. A kiválasztott résztvevőknek a szállás, étkezés és a programokon való részvétel ingyenes.