Müncheni adventi vásárral egybekötött strasbourgi kirándulás

Egyedülálló lehetőségben lesz részük azoknak, akik érdeklődnek az Európai Unió törvényhozói tevékenysége iránt, ugyanis alkalmuk nyílik meglátogatni a strasbourgi Európai Parlament intézményét. A kirándulás december 10.- december 14-ig tart.

A részletes program:

2012. 12.10 első nap: Indulás a 48-as térről (az utazás előreláthatólag 17 órát vesz majd igénybe)

2012.12.11 második nap: Folyamatos utazás pihenőkkel, pályamegállóknál, benzinkutaknál a Pécs-Keszthely- Bécs-Linz- München -Strasbourg útvonalon. Egész éjszaka az autóbuszon, kényelmes öltözet, pihenéshez szükséges kispárna, takaró stb. javasolt. Buszban esti filmvetítés igény szerint. Megérkezés kb. 14.00 óra, szállás elfoglalása a külvárosban elhelyezkedő Youth Hostelbe. (fürdőszobás, wc-s  felújított szobák, ingyen Wifi) majd gyalogosan városnézés Strasbourgban. Legfontosabb része a világörökségi óváros az Ill-folyó szigetén elterülve. Gyönyörűek a parkokkal teli városrészei és a Rajna-part is. Érdemes tehát, gyalogosan vagy akár hajóval bejárni ezt a csodás elzászi várost. Kihagyhatatlanok a városban elhelyezkedő európai intézmények negyede, az Európa Tanács, Európai Parlament és Ombudsmanok.. És persze ne feledkezzünk el a jellegzetes elzászi kisvendéglőkről és sörözőkről sem. Vacsora egyénileg.

2012.12.12 harmadik nap: Reggeli, 08:00 órától program az Európai Parlamentben. Jelen esetben az Európai Parlament december 12-i strasbourgi plenáris üléséről lenne szó, azaz a diákok látogatása aznap reggel 8:30-tól, kb. 13:00 óráig zajlana. Ez egy kicsit különleges látogatás lenne abból a szempontból, hogy más diákcsoportok is részt vennének ezen a látogatáson (még két 40 fős csoport, azaz kb. összesen 120-an). Ők valószínűleg Romániából és Franciaországból jönnének, de ez még változhat.

A látogatás programja:

  • egy uniós tisztviselő által tartott bevezető előadás meghallgatása;
  • egy vagy több EP-képviselővel való eszmecsere;
  • Szaharov-díj átadásának a plenáris ülésteremben.

Ezt követően utazás Stuttgartba, ami elsősorban autógyártása miatt világhírű. Megtekinthető a Mercedes - Benz Múzeum. Itt a legelsőktől kezdve a legújabb modellekig jelen van minden autó típus, interaktív módon lehet ismerkedni a technika fejlődésével és egyesekbe bele is lehet ülni.( előre időpont foglalás szükséges kb.14.00-15.00 óra tájékára, ami a konferencia végétől függ)  Este érkezünk meg Münchenbe, mely város a fiatalok körében élénk éjszakai életéről ismert. A fáradhatatlanok részére éjszakai program veheti kezdetét a szállás elfoglalása után.

2012.12.13 negyedik nap: 08.00-09.00 között reggeli majd délelőtt gyalogos müncheni városnézés: Marienplatz, Frauenkirche Katedrális, az Angol Kert, Hofbrauhaus, a világ leghíresebb sörcsarnoka. Kora délutáni órákban (14.00 óra környéke) indulás haza, érkezés másnap hajnal 1 körül.

Jelentkezni online tudtok, a rinfel.janos@gmail.com e-mail címen.

A részvételi díj 19.000 HUF, ami tartalmazza:

  • Utazás autóbusszal
  • Szállás youth hostelben reggelivel: Strasbourg: 4 ágyas szobák kábel tv, wifi, wc, fürdőszoba.
  • München: külvárosi diákszálló svédasztalos reggelivel, 4 ágyas szobák saját fürdőszobával, ágyneműhuzat. Törölközőt vinni kell.