Minden, amit a szénszünetről tudni érdemes

Ahogy azt a cím is jól mutatja, idén sem marad el a szénszünet. Ennek örömére összeszedtük, mi az, amit feltétlen tudnod kell erről, miért van, és mennyiben érinti a te vizsgáidat.

A szénszünet azt jelenti, hogy a Kar épületeinek és szolgáltatásainak jelentős része (csaknem egésze) egy időre leáll/szünetel, hogy ezzel pénzt spóroljunk. Nem ördögtől való dolog ez, közoktatási intézményekben régóta folyó gyakorlat, hogy az igazgató januárban szünetet rendel el, nyáron meg bepótoltatja, hiszen a fűtésszámlán ekkora épületeknél rengeteget lehet megtakarítani. Ez történik nálunk is, a kari vezetés számításai alapján durván ötmillió forinttal leszünk előrébb azzal, hogy karácsony környékén beiktatunk egy leállást.

December 23. és január 3. között tehát az „A” épület (beleértve a  könyvtárt) kivételével a BTK minden épülete zárva lesz, nézzük meg, mit jelent ez a vizsgák tekintetében

A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat minimum 20 munkanapnyi vizsgaidőszakot ír elő, ez most is garantálva van. A szénszünet ideje ebbe nem számít bele, viszont mivel az „A” épület nyitva lesz, ezért az ottani termekben a szénszünet ideje alatt is lehet majd vizsgát meghirdetni .Fontos azt is kiemelni, hogy az oktatók nem gonosz, lélekevő barbárok, és sokat segít, ha a felmerülő kérdéseiteket, problémáitokat időben kommunikáljátok feléjük. Ha bármi kérdésetek, óhajotok-sóhajotok támadna, bátran keressétek fel képviselőiteket, akik már mindenféle információt megkaptak, hogy segíteni tudjanak nektek.

Reméljük, hogy ha már így alakult, a szénszünet idején mindenki a családjával tud ünnepelni, a vizsgaidőszak többi része pedig sikerekben gazdagon telik.