Miért szeretek bölcsész lenni - pályázati felhívás

 

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából
a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara pályázatot ír ki „Miért szeretek / szeretnék pécsi bölcsész lenni" 
címmel.

Milyen élményed van a pécsi bölcsészkarról? Mit jelent számodra pécsi bölcsésznek lenni? Mi jut eszedbe, ha arra gondolsz, hogy a pécsi bölcsészkaron tanulsz tovább? Miért járnál ide szívesen? Mi az, ami meggyőzött arról, hogy ezen az egyetemen a helyed? Mindezt meg tudod frappánsan fogalmazni? Vagy esetleg megragadni a hangulatot egy fotóval, fotósorozattal, vagy mozgóképpel? Ragadj tollat vagy kamerát és készítsd el pályázati anyagodat!

A pályázat célja:
A pályázat célja, hogy a beérkező pályamunkák kifejezzék, hogy mit jelent a Bölcsészettudományi Kar, mint intézmény és élettér, mit jelent(het) pécsi bölcsészhallgatónak lenni. Célunk továbbá, hogy a PTE BTK (média)megjelenésének alapját képező, a pécsi bölcsész lét hangulatát tükröző írások, képanyagok azoknak az ötleteiből származzanak, akikért valóban létezik és működik a kar: a mostani és a jövőbeni hallgatóktól.A pályázati kategóriák:


  • írásmű – bármely irodalmi műfajban (vers, esszé, publicisztika, paródia stb.), maximum 5000 (bruttó) karakter terjedelemben;

  • fotó vagy fotósorozat - Fotó vagy maximum 5 fotóból álló fotósorozat. Technikai minimum: min 300 dpi felbontás;

  • mozgókép – bármely műfajban, maximum 120 mp időtartamban.
 

Kik nyújthatnak be pályázatot?


  • A PTE BTK jelenlegi hallgatói - A pályázatban részt vehet minden, a PTE BTK-ra beiratkozott hallgató, képzési formától függetlenül. 

  • Középiskolások, a PTE BTK iránt érdeklődő diákok 14-19 éves korig.

Egy pályázó egy kategóriában csak egy pályamunkát adhat be.

Pályázni csak egyénileg lehet, csoportok által beadott pályamunkákat nem tudunk elfogadni.A pályázat benyújtásának módja:
A pályamunkákat a pályázati kiírás alapján, a kitöltött és aláírt nevezési lappal együtt kell beküldeni.

A pályázati anyagot elektronikusan, postai úton vagy személyesen jutassák el az alábbi címre: Izsák Mónika, Pályázati, Innovációs és Külkapcsolati Osztály ’D’ épület 104-es iroda (e-mail: izsak.monika@pte.hu, postacím: 7624 Pécs, Ifjúság útja 6.).

A nevezési lapot nyomtatott formában, aláírással ellátva kell ugyanitt leadni.
 A hiányos, feltételeknek nem megfelelő vagy határidő után érkező pályázatokat nem fogadjuk el. A pályázó a pályázat leadásával hozzájárul ahhoz, hogy az általa készített pályamunkát a PTE BTK felhasználja bármilyen formában, és bármikor marketingtevékenységében a kar népszerűsítésére. A pályamunkákat a pályázó a PTE BTK rendelkezésére bocsátja korlátlan felhasználásra, bárminemű egyéb követelés nélkül. A pályázatok beérkezésének határideje: 2013. január 11., 24 óraA benyújtott pályázatok értékelése:
A benyújtott pályázatokat a beadási határidőt követő 3 héten belül a bölcsészkar által felállított szakmai bizottság bírálja el. A pályázat elbírálásának határideje: 2013. február 1. 


Ünnepélyes eredményhirdetés: 2013. február 7. 

Díjazás: 


  • Jelenlegi hallgatók - kategóriánként 3 helyezett (9 díjazott + 1 különdíj),
  • Leendő hallgatók - kategóriánként 3 helyezett (9 díjazott + 1 különdíj),

A díjnyertes pályamunkák alkotóit a Bölcsészettudományi Kar, és támogatói által felajánlott tárgyjutalmak formájában (összesen 500.000 forint értékben) díjazzuk.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati kiírás

A díjak részletes listája
Nevezési lap

Támogatóink: 
ERLA Sound & Light, Exicom Rendszerház Kft., Garzon Bútor Kereskedelmi Kft., Magyar Telekom NyRt., Montivíz ZRt., Net'96 Számítástechnikai és Szolgáltató Kft., PBS Hungária Kft., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, PTE EHÖK, Publikon Kiadó és az Afrika Tanulmányok, Rellüm Kft., Tamás Bátya Pincéje Villány, Türr István Képző és Kutató Intézet, Virágmandula Kft, Vylyan Szőlőbirtok és PincészetTovábbi információ: 
Izsák Mónika 
E-mail: izsak.monika@pte.hu
Tel.: 72/503-600/24287