Megjelent a PécsiBölcsész duplaszáma!

Nagy büszkeséggel jelentjük, megjelent a PécsiBölcsész duplaszáma. A maga 64 oldalán foglalkozik a legfontosabb közéleti témákkal, de persze a kulturális írások sem maradnak el, kiváltképp mivel egy extra gonzo rovattal is készültünk nektek. Szemezgetünk kicsit a tartalomból, de beljebb kattintva a teljes számot is végiglapozhatjátok!

Kaptár rovatunkat egy disztópiával kezdjük, melyben arról merengünk egy kicsit, mi történne a várossal, ha az összes egyetemista eltűnne? De persze foglalkozunk a felsőoktatási törvénnyel is, a HÖK elnökünk évet értékel, majd pár könnycseppet hullajtunk a PEN elmaradása miatt, de aztán rögtön vidámabb vizekre evezünk a Zenélő Egyetem indulása kapcsán.

Köztünk szólva rovatunkban többek között egyetemünk két PhD hallgatója, Zárdai István és Esperger Zsófia vendégcikkeit közöljük a kutatási területeikkel kapcsolatban, illetve Rab Virág, a Modernkori Történeti Tanszék adjunktusa ír a dél-koreai Kyungpook Egyetemmel közösen tartott kurzusáról.

A Hallgatói Önkormányzat sem maradhat említés nélkül. Megtalálhatjátok a tisztségviselők és hallgatói képviselők aktuális listáját és elérhetőségeiket, de egy cikket is olvashattok arról, mi fán terem egyáltalán a hallgatói képviselő. Emellett egy-egy rövid interjút olvashattok leköszönő gazdasági referensünkkel, Tamás Péterrel és a helyébe lépő Miskolczi Boglárkával.

Kultursokk rovatunk meglehetősen sokrétű, mint ahogy az lenni szokott. Pár átfogóbb írást közlünk olyan elektronikus és gitáros zenékről, amiket érdemes meghallgatni, de kaptok film- és könyvajánlókat is, persze. Külön kitérünk egy-egy dupla-oldallal az autizmusra, a nők hátrányos helyzetére, vagy épp az Ember tragédiájára.

Külön rovatot szánunk a gonzo nagymesterének, Hunter S. Thompsonnak azon apropóból, hogy a Rumnapló című könyvének filmadaptációja nemrég bemutatásra került. Írunk Thompson életéről, arról, hogy miért pont a Great Gatsbyt gépelte le többször, szót ejtünk természetesen a Félelem és reszketésről, no és persze a Rumnapló könyvről és filmről egyaránt.