Meghallgatható az új Firewater lemez

Az amerikai Firewater csapat megjelentette legújabb, sorban a hetedik nagylemezét, International Orange címmel. A hanganyag a nemzetközi sikert arató, 2008-ban kijött Golden Hour zenei nyomvonalán halad tovább. A zenekart november 3-án székesfővárosunkban az A-38-on élőben is meghallgathatják az érdeklődők.

A Firewater-t 1995-ben alakítota az akkor felbomlott Cop Shoot Cop zenei katalizátora Tod A. A magukat csak világpunkzenekarnak definiáló társaság egy nagyon hosszú, 13 évet felölelő periódus alatt volt képes felépíteni azt a zenei világot, amiben a jazzes-folkos-alterrockos elemek keverednek a különböző kelet-európai, illetve közel és távol-keleti zenei hatásokkal.

Az eredmény a 2008-ban megjelent és a foldgolyó több pontján is méltán nagy sikert arató The Golden Hour című korong lett. Eddigre a Firewater elvesztette a korábbi, hagyományos keretek között értelmezhető zenekar jellegét és félig-medig nyíltan Tod A. szólóprodukciójává transzformálódott. A The Golden Hour kiadását megelőző időszakban A. igen sajátos világjáró blogot is indított, melyben indiai, pakisztáni, izraeli és indonéziai utazásairól is beszámolt, majd a vándorlásai során szerzett zenei impulzusok segítségével írta meg a lemezen szereplő dalokat.

A következő lemezre 4 évet kellett várni, ám most megjelent, lehet hallgatni, itt az International Orange. A Firewater-t élőben is megtekinthetik az érdeklődők november 3-án az A-38-on, a pécsi Psycho Mutants felvezetése után.

A teljes albumot ezen a linken tudjátok végighallgati. Alább pedig egy kis ízelítő: