Marble Mist és a szeneses szemeszternyitás

Itt van az ősz, itt van újra, s vele együtt egy újabb egyetemi félév, ami nem is kezdődhetett volna mással, mint egy ütős szenesbeli szemeszternyitó bulival, ahol a magyar zeneipar egyik új csillaga, a Marble Mist felelt a jó hangulatért.

Ez a friss és ropogós, négytagú fiúbanda 2017 óta van jelen kis hazánk zenei életében. A zenekar tagjai Plaszkó Bence (ének és ritmusgitár), Faragó-Kádár Antal (dob), Szilvai Szabolcs (ének és basszusgitár), valamint Tóth Balázs (ének és szólógitár). Az első kislemezük (Eternal) még az alakulásuk évének októberében megszületett. A zenéjük a beat-rock műfajába sorolható, és az érdeklődők számára üdítő változatosságot nyújthat a sok elgépiesített, utolsó idegszálakat pendítő cincogás mellett, ami a jelenlegi zenei piacot nagyban jellemzi.

Bár dalaik a legtöbb esetben angolul szólalnak meg, mégsem csúsznak át izzadságszagúra sikeredett giccsbe az erőlködéstől,

mivel a szövegeik egyszerűek, tiszták és a zenei alappal egészen kellemes hangulatot teremtenek.

Az első albumuk megjelenése (ami magyar nyelvű számokat is tartalmaz majd és a Balance címet fogja viselni) októberre várható, az albumbemutató koncertjük október 24-én lesz a Dürer Kertben. Viszont ízelítő gyanánt a múlt hét végén kaptunk egy videóklipet is a NOWA Produkció gondozásában a Tiffany címet viselő dalukhoz. A felvételek Vastag Gábor keze munkáját dicsérik, a rendezés pedig Mészáros Gergelyét és Szűcs Gáborét. 

A montázshangulatú kisfilmben a csapattagoktól kezdve a főváros különböző helyein való barangolásokon át, a stúdión belüli munkán keresztül a koncertig sok minden elénk tárul,

az analóg technikák alkalmazásával pedig kaleidoszkóp-szerűen nosztalgikus – kicsit pörgős, kicsit füstös – atmoszférát hoznak létre. Így elsőre talán soknak tűnhet mindez, de a végeredmény mégis ízléses és szimpatikus lett. A Tiffany már közel két éve állandósult darabja a koncertrepertoárjuknak, viszont végleges alakban csupán a rögzítésekkor manifesztálódott.

A Tiffany után még várható a jövőben – a Balance megjelenését megelőzően – egy magyar single, majd az albummal egy időben egy újabb zenés videó is.

Szóval a csapat egy kifejezetten mozgalmas, és talán kevésbé pihentető időszak elé néz, például különböző zenei bemutatók, vidéki és fővárosi koncertek, turnék fogják tarkítani a napjaikat. Mindez rengeteg munkát, komoly készülést jelent a fiúk számára. Azonban úgy gondolom, hogy az eddigiek alapján csalódni nem fogunk bennük, és ha a továbbiak során is kitartóan és kellő alázattal dolgoznak, akkor jó eséllyel hódíthatnak meg országhatáron kívüli területeket – és sok-sok női szívet is.