Kollégiumi jelentkezési útmutató gólyáknak

A kollégiumi férőhely igénylés leadásának módja elektronikus úton történik, a PTE Modulo felületén keresztül (https://modulo.tr.pte.hu/modulo/). A Modulo felületére EHA- kódoddal és a hozzá tartozó jelszóval tudsz belépni. (EHA- kód: Ez a kód egyetemi éveid alatt az azonosítód lesz, számos szempontból a neveddel egyenértékű. Ezt a kódot az egyetem hivatalos levelében fogja eljuttatni számodra. )

A kollégiumi űrlap belépés után, a PTE beadási helyen található:

 

A kollégiumi férőhely igénylés leadásának kezdete: 2013. augusztus 1. 8:00.

A kollégiumi pályázati űrlap kitöltése a személyi adatok tekintetében automatikusan történik.

Az adatok ellenőrzését követően ki kell választani a szakodat a legördülőből, a szak további adatai automatikusan kitöltésre kerülnek az űrlap mentését követően.

A pályázati űrlapon ezeken kívül be kell jelölni, hogy melyik kollégiumba szeretnél elhelyezést nyerni. A felsorolt kollégiumok közül csak egy jelölhető meg. Amennyiben az adott kollégiumban van szabad férőhely, úgy a kért kollégiumba kapsz elhelyezést.

A kollégium megjelölését követően ki kell választani azt a bírálati szempontot, ami alapján szeretnéd kérni felvételedet a kollégiumba.

A kollégiumi elhelyezés elnyerhető

-       szociális rászorultság,

-       tanulmányi eredmény (felvételi pontszám)

alapján.

Több jogcímen is kérheted felvételed a kollégiumba.

A fent leírt jogcímeken túl pályázhatsz a megyei, illetve települési önkormányzatok számára fenntartott férőhelyre is. ( Ez alól kivétel a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Zala Megyei Önkormányzat, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, illetve Nagyatád Város Önkormányzata- Amennyiben lakcímed alapján a felsorolt önkormányzat valamelyikéhez tartozol, szükséges az önkormányzatnál külön pályázati kérelmet benyújtanod.)

Az önkormányzati jogcímeken való felvétel nem a kari DJKB hatásköre, azonban ezen jogcím esetén is szükséges pályázati kérelmedet a Modulo felületén benyújtanod.

Az önkormányzatok számára fenntartott férőhelyek azon hallgatók között kerülnek kiosztásra, akik a DJKB hatáskörébe tartozó jogcímek egyikén sem nyertek kollégiumi elhelyezést.

A kitöltést követően az űrlap alján található „Mentés, és véglegesítés” gombbal tudod menteni az űrlapot. A mentést követően egy felugró ablakban megjelenik, hogy milyen további dokumentumokat szükséges eljuttatni a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottsághoz, hogy pályázatod érvényes legyen.

Az elektronikus pályázat visszavonására csak közvetlenül a beadás után, az oldal elhagyása előtt van lehetőség!

 

A Modulon keresztül történő jelentkezés határideje:

 2013. augusztus 10. (szombat) 23:59.

A Modulo felületén keresztül megtörtént jelentkezés után a jelölt jogcím(ek)hez a megadott dokumentumokat kell a kari DJKB részére eljuttatnod:

A szociális rászorultság igazolása tekintetében a rendszeres szociális ösztöndíj pályázati űrlapot kell papír alapon benyújtani és csatolni kell hozzá a pályázati útmutatóban megjelölt dokumentumokat. A pályázati űrlap innen tölthető le, a pályázati kiírás pedig innen.

Amennyiben tanulmányi alapon kérsz kollégiumi elhelyezést, úgy papír alapú dokumentum csatolása nem szükséges. Az elbírálás a felvételi eljárásban megszerzett pontok alapján fog történni.

Önkormányzati férőhely tekintetében a megyei, illetve települési önkormányzatok elsősorban a szociális rászorultságot veszik figyelembe, így a fent leírt pályázati űrlap és a pályázati útmutatóban megjelölt dokumentumok beküldése szükséges.

 

A papír alapú dokumentumok beküldési határideje:

2013. augusztus 15. (csütörtök) 16:00

 

A papíralapú dokumentumokat a karodhoz tartozó DJKB részére kell megküldeni, az alábbi címre:

  • PTE BTK DJKB 7624, Pécs, Ifjúság útja 6

A kollégiumi pályázat eredményéről e-mailben értesítünk várhatóan 2013. augusztus 16.-ig, önkormányzati férőhely elnyerése esetén 2013. augusztus 28.-ig.

A DJKB döntésével szemben a hallgató fellebbezési joggal élhet, melyet a postai úton kiküldött elutasító határozat kézhezvétele után 15 napon belül tehet meg a kari DJKB-nál.

Ezúton felhívjuk a figyelmed, hogy az idei tanévtől kezdődően a kollégiumi házirend, illetőleg az egyetemi szabályok megsértése a jövő évi kollégiumi pályázat elbírálása során az alábbi pontlevonásokat vonhatja maga után:

-       5 napon túli kollégiumi díjtartozás: -1 pont/alkalom

-       károkozás: -2-5 pont/alkalom

-       felszólítás: -5 pont/alkalom

-       fegyelmi eljárás: -10 pont/alkalom