Kérsz egy munch-ot ? – az akciós falatok már itt vannak a küszöbön

Szeretnél jókat enni, de van, hogy nincs időd főzni? Új ízvilágokat fedeznél fel, de kímélnéd a pénztárcád? És ha lehet, mindeközben még a bolygódért is tennél valamit? Ha eddig bőszen bólogattál, akkor van egy jó hírem: a munch-ot neked találták ki! Ja, hogy még nem is hallottál róla? Nos, akkor hadd mutassam be neked.

Néhány hónappal ezelőtt néhány lelkes egyetemista azon kezdték el törni a fejüket, hogy miként lehetne elérni azt, hogy a vendéglátóegységekben megmaradt étel a kuka helyett a tányérokon landoljon. Társadalmunk egyik komoly problémája, hogy rengeteg – fogyasztásra még alkalmas – étel hulladékként végzi, ez pedig olyan szintű pazarlás, amit a világ nem engedhet meg magának. Ennek orvoslására született meg a munch.hu, amely Wettstein Albert, Zsoldos Botond, Perepelica Kirill és Zwecker Bence közös munkája.

Az általuk létrehozott platform lehetővé teszi az éttermek, pékségek, szállodák számára, hogy akár 40-70%-os kedvezménnyel értékesítsék a konyhán maradt ételadagokat.

A vállalkozás neve egyébként a rágcsál angol megfelelőjéből ered, ami jól utal arra, hogy miért is érdemes regisztrálnunk az oldalra.

A platform egyik sajátossága, hogy sosem lehetünk biztosak abban, hogy mi kerül az asztalunkra, ugyanis a megrendelhető munch-ok meglepetés csomagok, amelyek tartalmát az határozza meg, hogy az adott napon éppen miből maradt többlet a konyhán.

Egyetlen dolog, ami biztos, hogy friss és minőségi alapanyagokból készült ételekkel térhetsz haza, ráadásul az eredeti áruk töredékéért.

A felkínált csomagokat csekkolhatod a böngésződben, vagy az androidon és IOS-rendszeren egyaránt elérhető telefonos alkalmazás segítségével is. Ha sikerült valamelyik csomag mellett letenned a voksod, nincs más dolgod, mint kifizetni azt a honlapon vagy az applikáción keresztül, majd elballagni érte az előre meghatározott átvételi időpontban. 

A társadalmi felelősségvállalás ugyanakkor nem merül ki annyiban, hogy szuperhősként alászállva néhány kattintással megmentjük a maradékot a szeméttároló mélyétől, ugyanis lehetőségünk van pár száz forintért „JótEvő Munch-ok” vásárlására, melyeket az Édes Város és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével a rászorulóknak juttatnak el a fejlesztők.

Emellett számos vendéglátóegységben törekszenek arra, hogy eldobható csomagolás helyett az általatok vitt ételhordókba adagolják ki a munch-okat.

Bár a kezdeményezés a fővárosban lett elsőként bevezetve, az elégedett felhasználók száma mára átlépte az ötezer főt, a vidéki terjeszkedés pedig folyamatos, így hamarosan Pécs is felkerül a Munch-térképre.

Addig is, hogy le ne maradj, további információkért kattints a munch.hu-ra, vagy csatlakozz te is a Munch pécsi Facebook-csoportjához, amelyet itt érhetsz el.