Kérdőív a fiatalok munkavégzési és munkaerő-piaci tapasztalatairól

 

A Magyar Munkajogi Tudományos Diák Egyesület keretén belül működő kutatócsoport célja annak vizsgálata, hogy a munkaerő-kölcsönzés és az iskolaszövetkezeti munka mennyiben segíthet a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javításában. Azt kívánjuk vizsgálni egy országos felmérésben, hogy a tanulóévek alatt egy kölcsönbeadó, vagy iskolaszövetkezet szervezésében végzett munka hogyan segíti a fiatalok későbbi munkavállalását, illetve a magyar szabályozás kiaknázza-e az ebben rejlő lehetőségeket.

A kutatás a Közösen a Jövő Munkahelyeiért Alapítvány támogatásával valósul meg.

Örömmel vennénk, ha a kutatáshoz kapcsolódó munkavállalói online kérdőívet segítenének népszerűsíteni a hallgatók között. A kérdőív a 16-35 év közötti fiatalok munkavállalási, munkaerő-piaci tapasztalatait vizsgálja. Az adatfelvétel egyaránt kiterjed a tanulmányok alatti munkavégzésre, illetve a végzettség megszerzését követő első munkahelyre, illetve a további karrierútra is. Ezért határoztuk meg a célcsoportot viszonylag tágan, a 35. életévig.

Célunk, hogy a 120-150.000 iskolaszövetkezeti tag és mintegy 30-40.000 35 év alatti kölcsönzött munkavállalóként dolgozó fiatal közül legalább 0,5-1%-os mintát kapjunk a kutatás során. Ugyanakkor, az adatfelvételt – kontroll csoportként – azokra a fiatalokra is ki kívánjuk terjeszteni, akik nem munkaerő-kölcsönzés, vagy iskolaszövetkezeti munka, hanem más keretek között szerzetek munkatapasztalatot.

A kérdőív ezen az oldalon érhető  el.