Hugh Hefner, aki halála után is csak egy szép nőt akar maga mellé

91 évesen meghalt Hugh Hefner, a Playboy atyja. A Playboy Enterprises közzétette, hogy Hefnert az otthonában, álmában érte a halál. 
 
Hugh Hefner 1926. április 9-én született Chicagóban. Szolgált az amerikai hadseregnél, mikor a második világháború már utolsó napjait élte, majd 1949-ben művészeti diplomát szerzett az illinois-i egyetemen. Még egyetemi hallgatóként ötlött fel benne a Playboy ötlete, amit aztán 1953-ban adtak ki először egy akkor még ismeretlen, szőke lánnyal a címlapon. A magazin hatalmas sikereket ért el világszerte. Hefner nem csak egy olyan magazint akart létrehozni, amiben meztelen nők képeit lehet nézegetni. A képek mellett olyan emberekkel olvashattak interjút a magazin olvasói, mint Martin Luther King, Malcolm X, Gabriel Garcia Marquez, John Lennon, vagy Fidel Castro. 
A Playboy, mint márkanév futótűzként terjeszkedett, meghódítva a kozmetikai- és divatipart egyaránt, több kaszinó és éjszakai klub is működött a név alatt, valamint saját tévécsatornával is rendelkezett. Az említetteken kívül számos egyéb területet is elért, nehéz manapság nem szembetalálkozni a híres nyuszis logóval. A vállalkozást 1985-ben lányának adta, majd 2009-től fia állhatott a Playboy élére.
 
Az interneten terjedő videók és fotók miatt 2015-től a lap szerkesztőjének javaslatára nem jelentetnek meg több ruhátlan nős képet, mert már közel sem számít akkora újdonságnak, mint a magazin idejének kezdetén. Idén márciusban azonban a magazin szerkesztője és Hefner fia úgy döntöttek, visszatérnek a magazin gyökereihez.
 
Az újságot a hatalmas sikerek ellenére érték támadások. A Columbia Egyetem szociológus professzora, Jennifer Lena két éve a Guardiannek nyilatkozott, hogy a magazin nőábrázolása a szexuális forradalom idején azt reklámozta, hogy a női test csupán a férfiak vágyainak kielégítését szolgálja ahelyett, hogy a nők saját testük feletti rendelkezését hirdette volna.
 
Az amerikai szexualitás forradalmasítójának nem volt unalmas élete. Háromszor nősült, az első két házasságából született négy gyermeke. Saját bevallása szerint több, mint ezer nővel volt dolga, és időskorában sem kellett magányosan töltenie az estéit. A 2000-es évek elején egy tévéműsorban, a Playboy-villa lányai-ban mutathatta meg mindennapjait és a nézők betekintést kaphattak, milyen három huszonéves lánnyal együtt élni. A Playboy-villa bulijai legendássá váltak Amerikában. Csupa hiányos öltözékű fiatal lány, A-listás sztárok, balhék és persze Hefner köntösben. Szerencsére a barátnők távozása a Playboy-villából nem vetett véget Hefner szerelmi életének, hiszen 2012-ben feleségül vette az akkor 26 éves Crystal Harrist, aki ugyan az első esküvőjük előtt visszalépett, másodjára azonban sikerült hozzámennie az amerikai sajtómágnáshoz, aki mellett természetesen egészen halála napjáig kitartott.
 
Hefner egészségi állapota az elmúlt években rohamosan romlani kezdett. A híres Playboy bulikon sem jelent már meg, fia képviselte őt az eseményeken. 2009-ben sírhelyet vásárolt magának a Playboy legelső címlapján szereplő lány sírja mellé. Hefner így nyilatkozott az esetről: Ki ne akarna az örökkévalóságig Marilyn Monroe mellett feküdni?