Hillary, Trump és amit nem értünk Az Iszlám Államról

A Donald Trumpot ostorozó cikkek garmadában elmélyedve érdemes észbentartanunk valamit: néha még neki is lehet igaza. Most olyat fogok tenni, amire nem számítottam, ugyanis igazat adok neki egy kérdésben. Trump a múlt héten egy nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmünket: egész egyszerűen nem ismerjük, nem értjük az Iszlám Államot és az iszlámot, mint vallást. Lenyűgöző! Ez egy kifejezetten helyes észrevétel olyasvalakitől, aki akkora inkompetenciával rendelkezik ilyen kérdéskörökben, hogy a Nemzetközi Űrállomásról is látszik.

Hillary Clinton azt állítja, hogy ismeri az iszlámot. Viszont sikerült élő adásban bebizonyítania, hogy milyen drámaian nem érti azt, mikor azt a béke vallásának nevezte. Az iszlám Mohamed próféta példáinak követésén alapszik, aki hatvanöt hadjáratot vezetett, ebből huszonhetet személyesen. Ezzel akkora birodalmat alkotva, ami tizenegyszer nagyobb volt, mint Nagy Sándoré és ötször nagyobb a Római Birodalomnál. Mohamed mindezt nem diplomáciával, nem kedves szavakkal, hanem vérfürdővel és mészárlással érte el. E két szót használják a Korán muszlim fordítói, ezek a próféta saját szavai.

De nem csak az iszlám vallást nem értjük, hanem az Iszlám Államot sem. Hillary Clinton azt mondta, hogy az ISIS a videóiban Donald Tumpot használja, mint elsőszámú toborzóeszközt, főleg Trump nézeti miatt. Azon nézetei miatt, hogy meg kell állítani a muszlimok beengedését az Egyesült Államokba. Hillary tévedett. Trump egy ISIS videóban sem szerepelt, csak néhány tweetjükben említették meg. Az ISIS legnagyobb panasza nem Donald Trump, nem Hillary Clinton, de még csak nem is Bill Clinton (aki viszont tényleg szerepelt egy ISIS videóban).

De akkor mi szúrja leginkább a közel-keleti fundamentalisták szemét? Az ISIS legnagyobb baja Veled és velem van. Mit értek ezen? Az Iszlám Állam fel van háborodva, de annyira, hogy feladatának érzi azt, hogy „(…) terrorizálják, lemészárolják és megalázzák Allah ellenségeit.” De miért gondolják azt, hogy Te és én a legmélyebb, legfontosabb és legnagyobb becsben tartott értékeink miatt Allah ellenségei vagyunk? Mert Allah e földet sárból alkotta, Téged és engem pedig vérből. Miután megalkotta a földet és az embert, nekünk adta saját törvényeit, Allah saját törvényeit, a sariát (arabul út. a szerk.) adta az embernek, és a több ezer próféta közül csupán egyetlen egy tudta helyesen interpretálni az istenadta törvényeket, Mohamed.
Innentől kezdve mindenki, aki ítélkezni akar más törvényre hivatkozva, mindenki, aki törvényeket alkot, az Allah szemébe köp.

Szóval, amikor az ISIS Dabiq nevű, mindenki számára elérhető online magazinjának 12. számában elmondja, hogy mi a baja velünk, a kuf’r szót használja (a kufár magyarban is használt kifejezés gyökere, valamint derogatív jelző Afrikában a nem muszlim feketékre. a szerk.), vagyis a hitetlenséget rója fel ellenünk. Hitetlenek vagyunk, mivel nem az iszlám pontosan egy helyes formáját követjük, amit az Iszlám Állam képvisel.

Tehát mik a bűneink? A nacionalizmus, az emberi jogok, a női egyenjogúság, a melegek és a kisebbségek jogai. Ezeket mind erős kritika éri a Dabiqban. A szabadság „egy szőrnyűséges hazugság.” Miért? Mert a mi szabadságról alkotott képünk nem esik bele a sariába. Csak a sariát, csakis Allah törvényeit követve élhetünk helyesen. Minden más életmód követése a pokolra juttat. A mi ideáljaink, a „nacionalizmus vallása”, az ENSZ istenítése, az emberi jogok melletti kiállásunk a Sátántól (arabul ellenfél. a szerk.)  való dolgok. Legmélyebb értékeink, amiket Te és én képviselünk, és amik mellett büszkén kiállunk, azokra mondja az ISIS, hogy az isteni tanítások ellentettjei. Ezt kellene megértenünk mindannyiunknak. Az ISIS ezért tart bennünket ellenségének. Nem csak azért mert gyilkoljuk és bombázzuk őket, hanem azért is mert sátáni dolgokat istenítünk.