Gyakornokból munkavállaló az ITSH-nál Pécsett

Az, hogy miért jó tapasztalatot szerezni már az egyetemi/főiskolai éveink alatt, nem is kérdés. Az első munkahelyen szerzett benyomások, élmények sokszor egy egész életen át elkísérnek bennünket. A mai kiélezett munkaerő-piaci helyzetben köztudott, hogy ha valaki a felsőfokú tanulmányai során gyakornokként dolgozik, az nagy valószínűség szerint gyorsabban és adott esetben jobb feltételekkel is talál munkát. Hiszen mire kézbe kapja a diplomáját, már nem csupán elméleti, hanem valós gyakorlati tapasztalattal is fog rendelkezni.

Természetesen mindannyian hallottunk már olyan cégekről, ahol azért alkalmaznak gyakornokokat, hogy ezzel jelentős költséget takarítsanak meg. Szerencsére nálunk itt Pécsett, az IT Services Hungarynél más a helyzet. Egyrészt minden vállalatnak megvan a saját vállalati kultúrája, ami, főleg egy közel 4000 fős cég életében, elég meghatározó tud lenni. Az, hogy a fiatal pécsi kollégák ebben a környezetben szocializálódnak, az itteni elvárásokhoz, értékrendhez alkalmazkodnak, nagyban elősegíti a beilleszkedést. Továbbá a gyakornokok már ismerik a cég szervezeti struktúráját, a kollégákat, a belső folyamatokat is és sok esetben szakmai feladatokat is ellátnak, ezáltal a betanulási időszak szinte minimálisra csökken.

Domby Raymund Miklós - Business Operations Consultant - gyakornokként kezdte a munkát az ITSH-nál és mostanra főállású munkavállaló:

„2007 októberében csatlakoztam az ITSH-hoz az akkor indult gyakornoki program keretében. Azért jó az IT Services Hungarynél gyakornoknak lenni, mert az ember itt egy-két technikai korláttól eltekintve ugyanúgy lesz kezelve, mint bármelyik másik kolléga, aki alkalmazott. Nem kávét kell főzni, vagy csomagokat pakolni (persze lehet, hogy néha azt is kell), hanem az ember az egyetemen/főiskolán megtanult szakmájában szerezhet gyakorlati tapasztalatot. A legtöbb teamben ráadásul, ha bevezetésre kerül egy új alkalmazás ebbe a folyamatba a gyakornok is bevonásra kerül mint multiplikátor/belső tréner. Az ilyen lehetőségeket a gyakornokok akár szakdolgozatuk témájaként is jól hasznosíthatják.

Az ITSH lehetőséget biztosít arra, hogy fejlesszük készségeinket szakmai és management területen egyaránt. A képzések egyúttal kapukat is megnyitnak a kollégák előtt, kik az új készségek elsajátítása révén cégen belül másik pozícióban folytathatják pályafutásukat