FILOZÓFIA ÉS MŰVÉSZETELMÉLETI VÁLASZTÓKERÜLET - Juhász Péter

Juhász Péter vagyok (a srác a macis táskával), 20 éves és büszkén kijelenthetem, hogy idén hozzákezdtem tanulmányaimhoz a pécsi BTK szabad bölcsészet szakán. Ebből kifolyólag talán azzal a hátránnyal indulok, hogy gólyaként nem rendelkezem kellő tapasztalattal az egyetemi- és a hallgatói életben. Csakhogy szerintem ez könnyen leküzdhető akadály: két indoklásom van arra, hogy miért állnám meg a helyem a Küldöttgyűlésben.


Az első inkább személyes: gimnazista korom óta kötődöm a hallgatói élethez. Tagja voltam az egyik legnagyobb hallgatói civil mozgalomnak és több egyetemi konferencián is részt vettem – ezek főképp a Kerényi Szakkollégiumhoz kapcsolódóak voltak. 


A másik már szakmaiabb: a múltban négy hosszú évet abszolváltam Diákönkormányzati osztályképviselőként, valamint besegítettem a tavaly indult Független Diákparlament megszervezésében. Ismerem valamelyest az érdekképviseleti szervek működését – előnyeit és hátrányait is egyaránt. Közéleti és önkéntes tevékenységeim is főképp ehhez területhez kötődtek – sőt, ez idő tájt sikerült egy-két kommunikációs és szervezetfejlesztési készséget is elsajátítanom. És, ha már itt tartunk: szeretném, ha a BTK-sok életben jobban meghonosodna az önkéntes munka kultúrája.


Jónak és hiánypótlónak érzem a pécsi önkéntes lehetőségeket, és szeretnék ehhez (és ezzel a hallgatói élethez is) munkámmal hozzájárulni. Az a célom, hogy a vállalkozó szellemű bölcsészek nagyobb számban helyezkedjenek el a helyi civil szervezeteknél és alapítványoknál önkéntes munkára. Illetve nem túl rejtett szándékom, hogy a szerzett tapasztalatot kamatoztatva, a hallgatók érzékenyebbé váljanak mind a társadalmi problémákra, mind kezelésükre, ezzel segítve környezetünk és közösségünk jobbá tételét.