Felsőbbéves kollégiumi pályázat eredményei

A felsőbbévesek kollégiumi jelentkezése a 2016/2017-es évre lezárult. A Neptunban 263-an jeleztétek igényeteket kollégiumi elhelyezésre, melyből 246 volt érvényes pályázat. A rendelkezésünkre álló 209 kari férőhelyet a következők szerint osztottuk ki:

Pályázás alapja

Férőhelyek száma

Ponthatár

szociális

96

21

tanulmányi

98

2,48 (KKI)

tudományos, sport, művészeti

3

41

közéleti

12

 

Szakkollégiumi tagság alapján további 6 fő kaphat szállást a jövő tanévre.

Az eredményekről szóló hivatalos tájékoztatást a Neptun felületén láthatjátok. Az elutasító határozatokat postai úton is eljuttatjuk számotokra, mellyel a későbbiekben fellebbezhettek.

Az új eljárásban egyelőre csak a kollégiumi elhelyezés tényét tudjátok meg; hogy melyik kollégiumba kerültetek, azt – a Neptunban jelzett igényeitek alapján – az elsőévesek kollégiumi jelentkezését követően közöljük Veletek.

Mihez kezdj, ha első körben nem sikerült bekerülnöd?

Amennyiben szeptemberben kezded meg első MA-félévedet, a gólyák kollégiumi eljárása során is lehetőséged nyílik a jelentkezésre.
A pályázat 2016. július 26-ától válik elérhetővé a Neptun felületén.

A jogorvoslati lehetőségekről egyeztess a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottsággal, majd írj fellebbezést a Másodfokú Tanulmányi Bizottságnak címezve. Fellebbezésedhez csatold a megtámadni kívánt elutasító határozatot (ezt postán fogod megkapni – elég a másolat mellékelése), valamint szükség esetén a fellebbezésed alátámasztó további dokumentumokat (figyelem, a fellebbezés során hiánypótlásra nincs lehetőség!).
A fellebbezést a DJKB számára kell eljuttatnod 2016. augusztus 1-jéig, melyről előreláthatólag augusztus második hetében születik döntés.

Amennyiben megjelölted az önkormányzati alapot, úgy az EHÖK egyeztet a lakóhelyed szerinti önkormányzattal kollégiumi elhelyezésedről. Figyelem, az elhelyezést sok esetben szintén a szociális helyzet dönti el, melyhez az önkormányzat bekérheti a kollégiumi vagy Rendszeres Szociális Ösztöndíj eljárásban szerzett pontjaidat.
Az önkormányzatok visszajelzésének időpontja: 2016. július 29.

Rektori méltányossági eljárás: a Rektor úrnak címezve kérheted az első fokú döntés méltányossági alapú megváltoztatását. Az ehhez szükséges űrlapot a http://pteehok.hu/ oldalon, július végén teszik közzé.
A méltányossági kérelem beküldésének határideje: 2016. augusztus 19. A rektori döntés ellen nincs külön fellebbezési lehetőség.

Ha a fent felsorolt eljárások egyikében sem sikerül kollégiumi férőhelyhez jutnod, vagy év közben szeretnél kollégiumba költözni, az Évközi Kollégiumi Pályázat űrlapjának leadásával iratkozz fel a várólistára. Mivel meg kell várnunk a tanév eleji beköltözéseket, az üresen maradt helyek feltöltése csak szeptember első felében veheti kezdetét – addig is javasoljuk vendégéjszakák igénybevételét a PTE kollégiumaiban.