Felnőtteknek is a vonalon belül

A felnőtt színezők mintha a semmiből kerültek volna elő, és már szinte minden könyvesbolt polcain megtalálhatóak, kezdve a meditációs mandala kifestőktől, egészen a nagyvárosok látképeinek újratervezéséig. Először édesanyám hívta fel rájuk a figyelmemet, és kért is egyet tőlem karácsonyra, és miután láttam, hogy mennyire élvezi a dolgot, és a gyönyörű végeredményt, nekem is ki kellett próbálnom ezt az új hóbortot.
 
Kíváncsiságból az Alexandra kiadó, a Tenger mélyén című színezőjét választottam recenzióra. Az első dolog, ami feltűnt, az a papír minősége, ami egy nagyon fontos tényező az ilyen könyveknél. Lényeg hogy vastag, és fehér legyen, hogy ne üssön át a másik oldal képeire az előző alkotásunk. A gyenge minőségű kifestőket ezért lehetőleg kerülöm, viszont a Tenger mélyén átment ezen a fontos vizsgán, valamint a könyv mérete is megfelelő, jól láthatóak az ábrák. Mielőtt nekiesnénk a nagy színezésnek érdemes jó minőségű rajzeszközöket beszerezni, különösen ha filctollal szeretnénk dolgozni, a lehető legszebb végeredmény érdekében.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni ez a szinezősdi, de konkrétan függő lettem. Először is sokkal nehezebb és aprólékosabb munkáról van szó, mint azt gondolnánk. Fejünkben először el kell döntenünk, hogy hogyan is fog kinézni, milyen színekben fog majd tündökölni ez az A4-es nagyságú medúza vagy korallzátony, majd aprólékosan, a vonalon belül maradva - amit könnyebb mondani, mint betartani - kipingáljuk őket. Repül az idő az alkotás hevében; volt hogy anyukám kapcsolta fel a villanyt a szobámban, mert nem vettem észre, hogy rámsötétedett. De ennek ellenére nem lehet megunni, olyan mint a szotyizás, ha elkezded, nem tudod abbahagyni. Egy másik pozitívum, hogy sokáig fog majd kikapcsolódást nyújtani, mivel egy hónapnyi színezés után is csupán az első pár oldallal végeztem csak. Mindenkinek ajánlom, aki egy kis kikapcsolódásra és a kreatív oldalának kiélésére vágyik.