Elismerték a PTE sportszervező szakos hallgatóját

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöksége az egyetemi sport területén végzett, többéves eredményes munkájáért MEFS Hallgatói díjban részesítette a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kar (TTK) sportszervező szakos hallgatóját, Pap Csabát. Az elismerést a napokban adták át a Testnevelési Egyetem ünnepi közgyűlésén, Budapesten.
Pap Csaba korábban a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (BTK) anglisztika szakára járt, jelenleg a Természettudományi Kar sportszervező szakos hallgatója. A hallgatói sportéletben vállalt tevékenységét a PTE BTK Hallgatói Önkormányzatban kezdte 2008-ban. Sportreferensként, majd alelnökként a bölcsész hallgatók sportolási igényeinek kielégítését, illetve a sportszeretet kialakítását segítette.
Az anglisztika szakon folytatott tanulmányai után Pécs város szolgáltatójánál, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-nél kezdte meg munkáját. Szabadidősport referensként, majd később a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok létesítményvezetőjeként vállalta a hallgatói körnél szélesebb, városi miliő sportolási igényének lehető leghatékonyabb kiszolgálását. A 2014-ben nagy sikerrel lezajlott Egyetemi Birkózó Világbajnokság szervezői csapatának is aktív tagja volt.
Az egyetemi körforgásba már sportszervező szakos hallgatóként kapcsolódott vissza. Jelenleg a PTE Sportiroda szabadidősportért felelős referense. Tanulmányai és a hallgatói szabadidősport szervezése mellett a PTE egyetemi férfi futsal csapatának alapítója (2010), és a PTE női futsal csapatának edzője.