Bemutatkoznak a hallgatói képviselő jelöltek!

Tisztelt Hallgatói Önkormányzat, Kedves Szaktársak!

Palkó Zsófia vagyok, elsőéves hallgató a PTE BTK Pszichológia mesterképzésének Társadalom- és Szervezetpszichológia specializációján. 2018 májusától kedve hallgatói képviselő vagyok pszichológia választókerületében és a következő tanévben újra szeretném képviselni szakomat.

Szívesen dolgozom csapatban, ezt nagyon fontos kompetenciának tartom, hiszen a pszichológia választókerületben - a hallgatói létszám függvényében – általában 4-5 hallgatói képviselő dolgozik együtt. Az idei évben egy nagyon hatékony csapat része lehettem, ahol közösen villámgyorsan meg tudtuk oldani a szakunkon felmerülő problémákat (pl. új és régi tanterv ütközésében felmerülő problémák, hatékony kommunikáció az intézet oktatóival). Emellett önálló feladatokkal is kiválóan boldogulok. Kedvelem a kihívásokat, segítőkész, nyitott és türelmes vagyok. Elsőéves korom óta tagja vagyok a PSZIESZTA (Pécsi Pszichológus Napok) csapatának, ahol programszervezési és marketinges feladatokat látok el. Fontosnak tartom a szak közösségi életét is minél jobbá tenni, ezekre jó alkalmak lehetnek a szakos események például idetartoznak a szakestek, amelyek szervezésében és lebonyolításában másodévesként aktívan részt vettem. Már korábban is szereztem tapasztalatot a hallgatók segítésében, 2017 szeptember és 2018 júniusa között a HÖOK Mentorprogram keretein belül. Mentorként sok hasonló feladatot kellett ellátnom, amelyek egy szakos képviselő kötelességei közé tartoznak: a különböző pályázati/ösztöndíj lehetőségek megosztása a hallgatókkal, tantervvel kapcsolatos kérdések, de akár a tantárgyfelvétel során felmerülő problémák megoldása is ide tartozik.

A hallgatói képviselői poszt segítségével az elmúlt egy évben sikerült még jobban belelátni az egyetemi működésbe, ezáltal még hatékonyabban tudtam segíteni a hallgatókat problémáik megoldásában.

Ezúton szeretném kérni újra a hallgatók bizalmát és támogatását, hogy a következő tanévben is képviselhessem szakomat.

 

Üdvözlettel,

Palkó Zsófia