Bemutatkozik Kovács Laura, a HÖK új irodavezetője

Új vezetője van a PTE BTK HÖK irodájának: az összesen tíz pályázó közül kiválasztott Kovács Laura elnöki megbízottként váltja a leköszönő Ádám Annabellát. Laura másodéves pszichológia szakos hallgató, hobbija a sport, munkáját irodavezetőként 2020. július 1-jén kezdi meg.  Motivációról, tervekről és papírmunkáról beszélgettünk. 

PécsiBölcsész: Mi motivált, hogy jelentkezz a feladatra? Miket szeretnél megvalósítani?

Kovács Laura: Szerettem volna a Hallgatói Önkormányzat tagja lenni, belelátni azokba a munkafolyamatokba, amik a hallgatókért vannak, illetve szeretnék segíteni ezek lebonyolításában.

Az irodai munka nem ismeretlen számomra, egyetem és gimnázium között volt lehetőségem tapasztalatot szerezni, mivel egy ügyvédi irodában dolgoztam asszisztensként.

Ezt nagyon szerettem, ezért sem volt számomra kérdés, hogy jelentkezzek-e az irodavezetői pozícióra. Ha nincs is rengeteg átfedés a két feladatkör között, megnyugtat a tény, hogy egyszer már helytálltam egy hasonló szituációban. 

PB: Az adminisztráció szép és csúf is egyszerre – te hogy állsz vele?

K.L.: Úgy gondolom, hogy ez nemcsak az adminisztrációra, hanem minden más hasonló jellegű munkára is igaz. Monoton és idegtépő tud lenni, főképp, ha egy olyan feladatról van szó, ami nagyon részletes és körülményes, de személy szerint én szeretem (már amennyire lehet szeretni) az effajta papírmunkát, mert lehet vele haladni és az eredményét is rögtön láthatom. Hozzá is szoktam az ilyen feladatokhoz, így nem érzem, hogy ez a jövőben problémát okozna. 

PB: Mit gondolsz, mennyiben fognak megváltozni a mindennapjaid? Fel kell majd áldoznod valamennyit a magánéletedből, a tanulásra szánt idődből?

K.L.: Valamilyen szinten biztos meg fognak változni: készen kell állnom, ha esetleg váratlan feladat adódik, valamint a saját dolgaimon kívül több elintéznivalóm lesz a mindennapokban.

A szabadidőmből is fel kell majd áldoznom olykor, de ezzel tisztában voltam, amikor jelentkeztem, számoltam vele.

Ennek ellenére nem gondolom, hogy olyan nagyon sok időt elvenne a magánéletemből vagy a tanulásból, ha megtanulom megfelelően beosztani a napjaimat. 

PB.: Vannak már megvalósítandó ötleteid?

K.L.: Egyelőre nem gondolkoztam semmi világmegváltón, kezdetben csak szeretnék helytállni és bebizonyítani, hogy a HÖK jó döntést hozott, amikor engem választott. Remélem, hogy miközben betanulok, egyre jobban hozzá tudok majd járulni a testület munkájához a saját ötleteimmel. 

PB: Rendhagyó körülmények között veszed át az irodát; kihívásként vagy lehetőségként fogod fel a személyes kontaktusok kényszerű visszaszorulását?

K.L.: Számomra ez most inkább egy kihívás, mintsem lehetőség, hiszen személyesen sokkal praktikusabban menne a betanulás. Hosszútávon viszont remélem, hogy ezt a szituációt is fel tudom majd használni saját magam fejlesztésére.

A vírushelyzet miatt, úgy gondolom, hogy kezdetben több olyan probléma fog fennállni, ami még ismeretlen számomra és magamtól kell megoldanom: ez először még biztos nem lesz zökkenőmentes, de remélem, hogy mindezek nagyobb önállóságra fognak tanítani és a problémamegoldó képességem is fejlődni fog általuk. 

PB: Ha most a helyemben lennél és te készítenéd ezt az interjút, miként látnád magad?

K.L.: Egy elszánt, határozott, de mégis kicsit megszeppent lányt látnék, aki nagyon szeretne bizonyítani és jól teljesíteni.

PB: Bízzunk benne, hogy sikerül bizonyítanod, hallgatótársaim nevében is jó munkát kívánok!