Bëlga és Movits!

A svéd hiphop/swing együttes, a MOVITS! és a magyar „nem hiphop zenekar”, a BËLGA egy este lép szinpadra, február 29-én este 8 órai kezdettel, a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében. 

A svéd hiphop/swing zenekar, a MOVITS! jó úton halad, hogy zenéjével meghódítsa a toplisták csúcsait. Az iTunes és az Amazon mutatói szerint albumaik rendkívül népszerűek az Egyesült Államokban, ami azért is figyelemre méltó, hiszen dalaikat anyanyelvükön éneklik. A svéd rapper Zacke kíséretében fellépő zenekar turnézott már az USA-ban, Angliában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Szlovákiában, Macedóniában és Sanghajban, sőt már Magyarországon is jártak. 2011-ben jelentették meg második albumukat Ut ur min skalle (Out of my Head) címmel.

A magát „nem hiphop zenekarként” aposztrofáló BËLGA több mint tíz éve tesz magasról a zeneipar és bárki elvárásira, úgyis azt teszik, amihez éppen kedvük van, de egy biztos: közönségük ezt őszinte lelkesedéssel fogadja és támogatja. Amíg a név eredete homályba vész, addig tíz nagylemezük dalai folyamatosan jelen vannak, hiszen az egyik legtöbbet játszó koncertzenekarról van szó.

További információt a Zsolnay Kulturális Negyed honlapján és facebookján találhattok.