Az Európai Információs Pont gyakornoki lehetőséget hirdet

A nemzetközi Europe Direct Információs Hálózat Baranya Megyei Európai Információs Pontja (BMEIP) egyetemi és főiskolai hallgatókat fogad gyakornokként. A teljes vagy részmunkaidős, nem fizetett gyakorlat időtartama minimum 4 hét, maximum 3 hónap lehet.

 

Az EIP vállalja, hogy a gyakornokok számára a munkafeltételeket biztosítja, és betekintést enged nekik az intézmény mindennapi munkájába. A gyakornokok kötelezettséget vállalnak arra, hogy a gyakorlati idejük alatt az EIP munkájába szervesen bekapcsolódnak, a gyakorlati időre munkatervet dolgoznak ki, amelynek teljesítéséről a gyakornoki időszak leteltével jelentést készítenek. A gyakorlati idő leteltével, a gyakornok munkájáról szóló jelentés kézhezvételét követően az EIP a gyakornokok számára igazolást állít ki a praktikum teljesítéséről.
 
A szakmai gyakorlat a hallgató szakmai és személyes fejlődéséhez is jelentős mértékben hozzájárul. Manapság mindenképpen ajánlatos az egyetemi, főiskolás évek alatt szakmai gyakorlaton részt venni, hogy a munkaerőpiac világába kilépve jobb esélyekkel pályázzon a pályakezdő. A karriertanácsadók is e kellemetlen állapot megelőzésére az egyetemi, főiskolás évek alatti munkahelyi tapasztalatszerzést, más néven szakmai gyakorlatot ajánlják, hiszen az állást kínáló szervezetek közül sokan szakmai tapasztalattal rendelkező jelentkezőket keresnek, így azoknak a pályakezdőnek általában nagyobb az esélye, akik az iskolás évek végén munkatapasztalatot tud felmutatni. Kiemelt fontosságú, hogy az alkalmazott meg tudjon felelni a folyamatosan változó körülmények hatására átalakuló munkaköröknek is, amihez sokszor olyan kompetenciák szükségesek, amelyek igazán csak tapasztalattal szerezhetőek meg. 
 
A szakmai gyakorlat a diáknak és a szervezeteknek is előnyökkel kecsegtet. A fiatalok beletanulnak a munkafolyamatokba, a szervezet munkatársai megismerik képességeiket, a főiskolás, egyetemista a gyakorlaton személyes kapcsolatokat is kiépíthet, ami különösen fontos az álláskeresésben. Gyakorlaton a fiatal dolgozó önismerete is fejlődik, megtapasztalhatja, milyen csapatban dolgozni, megismerheti egy szervezet kultúráját, s valós munkahelyi szituációkban érzékelheti, hogy milyen kompetenciákban, kulcsképességekben kell még fejlődnie, illetve milyen jellegű munka motiválja igazán.
 
A szakmai gyakorlat tehát nem a pénzkeresésről és a gyors előmenetelről szól. Inkább olyan befektetés, melynek hasznát a leendő munkavállaló később, a munkaerőpiacra kikerülve látja.
 
Amennyiben a hallgatók gyakorlati idejüket a BMEIP-ben szeretnék teljesíteni, jelezzék (+ fényképes önéletrajz) a +36 72 520 552 tele-fonszámon, vagy az info@bmeip.hu e-mail címen!