Arriba, Szenes! – Megidéztük Mexikót

Az ember azt gondolná, hogy a Szenes a szeptemberi szláv bulija után nem tud jobbat felmutatni. Pedig újra és újra bebizonyítják, hogy „de, lehet ezt még jobban csinálni”. Novemberben egy metálzenekar látogatott el a bányába, a vizsgaidőszak fáradalmait pedig február ötödikén egy mexikói hangulatú bulival lehetett kipihenni.
 
Az ilyen bulik soha nem úgy kezdődnek, hogy 23:00-kor kinyit a bánya, ezek a történetek sokkal előbb veszik fel a fonalat. Mivel BTKások vagyunk, ezért adott, hogy a legtöbb ismerős arccal az egyszeri egyetemista a Kiskorsóban futhat össze. Ott pedig mindig kiváló akciók vannak, így ha nem vigyázunk, könnyen juthatunk abba a szituációba, hogy már a kapunyitás előtt taccsra tesszük magunkat. Mindenféle értelemben.

                                                              A fotót Váldi Erzsébet készítette. 
 
De mivel mexikói estre készülődünk, adott az alapozáshoz hű társunk: a tequila. Egy, kettő, mint a katonaságban, és máris jobb lesz a kedv, gyorsabban telik az idő, a biliárd jobban megy, és nem fázik tőle az ember fia és lánya. Aztán ahogy egyre több mexikói ital kerül a szervezetbe, úgy lesz egyre jobb hangulat, közelebb kerül a kapunyitás. Meg a Szenes is, hiszen amúgy sincs nagy távolságra egymástól a kocsma és a klub. Tizenegykor pontban megnyílt a bánya erre a szemeszterre, és egyre több Juan Carlos és Rosalinda jött velem szembe odalent. A pult mögött DJ Venom, akinek a neve garancia arra, hogy a talpalávaló remek lesz. Volt is minden, amit csak el lehetett képzelni. Rengeteg spanyol nyelvű dal is elhangzott, így lehetett rá kiabálni, hogy „Arriba!”, vagy meg lehetett próbálkozni spanyolul sört kérni, de bonyolult nyelv ez, így azért annyira nem volt egyszerű darálni a szavakat. Viszont lehetett Enrique Iglesias-ra táncolni - aki bár spanyol énekes és Miami-ban él - , továbbá a mexikóiakhoz hűen rengeteg tequilával kísérni. Úgy éreztem magam a poncsók, a hosszú szoknyák és az álbajuszok miatt, mintha most léptem volna be a kedvenc mexikói teleregényembe.
 
A Szenes ősztől elkezdett tematikus esteket szervezni, és azt kell mondjam, hogy nem is tehették volna jobban. Nagyon jó a bányának, hogy hétről-hétre más emberek vannak ott, akik mégis ismerősök. Igazi közösségkovácsoló ereje van, és jó végignézni az arcokon – főleg ha látjuk őket a nagy sombrerók és kendők alatt – jó átélni az adott bulinak a hangulatát. Egyszóval, vagy akár sokkal többel: jó a Szenesbe járni. Bármekkora legyen is a létszám, bármilyen buli legyen ott, olyan, mintha egy család lenne. Én azt mondom, muchas gracias Szenes, egy élmény volt!