2015. őszi Szakmai Gyakorlati és Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázatok

Kedves Hallgatók,

a mai napon kiírásra kerül a 2015-2016. tanév őszi szemeszterére a Rendszeres Szociális Ösztöndíj, az Elsősök Kiegészítő Alaptámogatása, valamint a Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj.

Az idei tanévtől alapjaiban változik meg a Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázatának menete. A papír alapú ösztöndíjigénylést felváltja az elektronikus változat, amit a www.stipendium.pte.hu holnapon éritek el. Az elektronikus űrlap lényegében követi az előző félévben megismert űrlapot némi változással: egyrészt el tudjunk számolni, ha valaki a tanulmányai miatt ingázik a lakóhelye és a képzési helye között; másrészt a megfelelő igazolásokkal alátámasztva pontot ér, ha valaki szemüveges/kontaktlencsét visel; ugyancsak pontozható ha valaki laktóz-, vagy gluténérzékenysége miatt speciális diétára szorul.

Az űrlap kitöltése nem elegendő a sikeres pályázathoz. Az összes igazolást szükséges beszkennelni, és digitális formában felcsatolni az online felületre. Véglegesítés előtt pedig a bevitt adatokat összegző űrlapot ki kell nyomtatni, és aláírva elküldeni a Bizottság részére, azokkal a dokumentumokkal együtt, melyeket a kitöltési útmutató eredetiben határoz meg! Ha nem áll módodban a szkennelés otthon történő lebonyolítása, a Szolgáltató Iroda munkatársai díjmentesen digitalizálják neked a szükséges dokumentumokat a pályázat időszak alatt.

Az űrlap alapú pályázatot a Bizottságnak nem áll módjában elfogadni!

A változások miatt arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben valamivel kapcsolatban bizonytalan az ügyfélfogadási időnk alatt keressen minket, hívjon minket, vagy írjon nekünk e-mailt.

Az Elsősök Kiegészítő Alaptámogatása egy szociális alapú pályázat, melyet a Rendszeres Ösztöndíj Pályázattal egyidejűleg tud benyújtani tanulmányait most megkezdő hallgató BA, MA és FSZ képzésben, akik megfelelnek a következő feltételeknek: árva (25 év alatt) / félárva / családfenntartó / nagycsaládos / hátrányos helyzetű / halmozottan hátrányos helyzetű / tartós nevelésbe vették / fogyatékossággal élő, vagy egészségi állapota miatt rászoruló / gyámsága nagykorúsága miatt megszűnt, és a szociális ösztöndíj elnyeréséhez szükséges ponthatár elérte.

A Szakmai Gyakorlati Ösztöndíjban az a hallgató részesülhet, aki tanulmányaiból kifolyólag kötelező szakmai gyakorlaton vesz részt, továbbá a gyakorlat helye az egyetem székhelyétől, és a lakóhelyétől legalább 30 km távolságra található, és nem biztosítanak számára kollégium elltást. A pályázat elbírálása a szociális körülményei alapján, pontrendszer segítségével történik. Tehát nélkülözhetetlen az RSZÖ (lásd fent) benyújtása, továbbá szükséges a szakmai gyakorlatot biztosító hely által kiállított igazolás is.

A pályázati kiírást, űrlapot és kitöltési útmutatót a www.djkb.pecsibolcsesz.hu oldalon találjátok meg.